2023 yılı Avrasya Tüneli geçiş ücreti

15 milyonu aşkın nüfusu ile metropol şehir İstanbul, yoğun trafiğiyle sıklıkla gündeme geliyor. Boğazda hizmet veren üç köprünün yanı sıra tüp geçit olarak malum Avrasya Tüneli de hizmet veriyor. Ayrıca gemi seferleriyle de araçlar değişik noktalara geçiş sağlıyor.

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi şeklinde de malum Avrasya Tüneli, asla kuşkusuz İstanbul trafiğini hafifletmek için atılmış en mühim adımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Deniz altından geçen dünyanın ilk iki kattan oluşan karayolu tüneli olma özelliği taşıyan Avrasya Tüneli için geçiş ücretlerini ve güncel fiyat tarifesini araştırdık. İşte Avrasya Tüneli için araba geçiş ücretleri.

İçindekiler

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi

Avrasya Tüneli, İstanbul

İstanbul’da vasıta trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan Kazlıçeşme – Göztepe hattında hizmet veren Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir mesafede hizmet veriyor.

Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, denizin dibine inşa edilen iki kattan oluşan tünelden ve irtibat tünellerinden oluşurken, Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergahta yol genişletme çalışmaları yapılmıştır. Avrasya Tüneli geçiş ücretleri 2023 yılı için ise fiyatların bilgisi şu şekildedir;

Avrasya tüneli fiyatı

Köprü trafiği ve vasıta yoğunluğuna girmeden Avrasya Tüneli üstünden boğazın bir yakasından öteki bir yakasına geçmenin de bir maliyeti bulunuyor. OGS ve HGS sistemleri ile geçiş meydana getirilen tünelin ücret bilgilerini ve 2023 aktüel fiyat tarifesini araştırdık. Avrasya tüneli kaç para? Avrasya tüneli araba geçişi kaç TL? Avrasya tüneli ödemesi iyi mi yapılır? İşte Avrasya Tüneli 2023 fiyat listesi gibi bütün soruların yanıtları.

2023 yılı Avrasya tüneli geçiş ücreti

1 Ocak 2022 zamanı itibarıyla geçerli olmak suretiyle Avrasya Tüneli geçiş ücret tarifesine zam yapılarak fiyatlar güncellendi. Buna göre Avrasya Tüneli aktüel geçiş ücretleri şöyle oldu:

  • GÜNDÜZ (05.00 – 24.00 saatleri arasında)
    Otomobil: 53 TL
    Minibüs: 79,50 TL
    Motosiklet: 20,7 TL
  • GECE (00.00 – 05.00 saatleri arasında)
    Otomobil: 26,50 TL
    Minibüs: 39,75 TL
    Motosiklet: 10,35 TL

2021 senesinde Avrasya tüneli geçiş tutarı araba için 46 TL, minibüs için ise 69 TL olarak uygulanıyordu.

Geçiş ücreti her iki yöne geçişte de aynı miktarda uygulanmaktadır. Yani Avrasya tüneli geçiş ücreti her iki yöne geçerken de tek tek ödenir. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde olduğu gibi Avrupa yönüne geçişte ücret alınmaması gibi bir vaziyet mevzubahis değildir.


İlginizi Çekebilir
Geçmişten günümüze Avrasya Tüneli geçiş ücretleri



Avrasya tüneli ödemeleri iyi mi yapılır?

Ödemeler HGS ve OGS hizmeti ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca HGS ve OGS anlaşmalı bankaları olarak Garanti Bankası ve Yapı Kredi bankası da kullanılmaktadır. Geçiş sırasında gişeler ortak olduğundan dilediğiniz gişeden geçiş yapabilir, bakiye hesabınızdan düşecektir.

Herhangi bir OGS ya da HGS hesabınız yoksa Bankalar ya da PTT Şubeleri vasıtasıyla yeni bir OGS ya da HGS hesabı açabilirsiniz.

OGS ya da HGS hesaplarındaki bakiyenin kifayetsiz olması halinde yeniden hesabınıza yükleme yaptıktan sonra, Avrasya Tüneli internet sitesi üstünde bulunan “Ödeme” sayfasını kullanarak ya da anlaşmalı banka, PTT üstünden ödeyebilirsiniz.

Geçiş ihlali sonrası 15 gün içinde geçiş tutarının ödenmesi halinde ceza uygulanmıyor. 15 günden sonrasında yapılacak ödemelerde ise geçiş tutarına ayrıca geçiş tutarının 4 katı ihlal cezasının ödenmesi gerekiyor.


İlginizi Çekebilir
2023 yılı aktüel köprü geçiş ücretleri



Avrasya tünelinden geçişi yasak olan araçlar

Otomobil, Minibüs ve Motosiklet haricinde çoğu aracın Avrasya Tüneli’ni kullanımı ve buradan geçiş yapmasına izin verilmiyor. Avrasya tünelinden geçemeyen araçlar aşağıda listelenmiştir.

  • Bisiklet
  • Otobüs
  • Kamyon
  • Tır
  • Çekici araç
  • İkiden fazla aks bulunan araçlar
  • 5 ton üstü ağırlıktaki araçlar
  • Tehlikeli madde taşıyan araçlar
  • 2 metre 80 santimetre üstündeki araçlar

Kaynak: Avrasya Tüneli Resmi Web Sitesi