404 Not Found The resource requested could not be found on this server! bu uyarıyı genelde WordPress tabanlı internet sitelerinde almaktayız. Çözümü basittir!
Bu yazımızın başlığı uzun oldu bu hususta meydana getirecek bir şey hemen hemen yok ne yazık ki 🙂 Bu hatayı yani “404 Not Found The resource requested could not be found on this server!” genelde WordPress tabanlı internet sitelerinde ya da bloglarda almaktayız. Mevcut sorunun iyi mi giderileceği konusunu söylemeye çalışacağız sıkıntı oldukça kolay bir halde giderilmektedir.
Neler Okuyacaksınız? →
404 Not Found The Resource Requested Hatası ve Çözümü
Öncelikle 404 Not Found The resource requested could not be found on this server! adlı hatanın niçin kaynaklandığına değinelim.
Web sitenize ya da blogunuza ait olan .htaccess isimli dosyanın bir halde FTP dizininizden silinmesinden kaynaklı bir kodlama hatasıdır. Tabi dosya silmiş olduğu için wordpress birtakım dosyalarını komutlarını çalıştıramamak da.
Bu mevcut hatayı çözmenin tek bir yolu var buda tekrar bir .htaccess dosyası oluşturup hosting alanımızın yani internet sitemizin ana dizinine atmak olacak bu ana indeks “Public_Html“‘ dir.
Tabiki benim anlattığım teknik WordPress ve Joomla gibi alt yapısı olan siteler için geçerlidir. Genelde “404 Not Found The resource requested could not be found on this server!” hatası WordPress de bulunan htaccess dosyasının silinmesinden kaynaklı olur fakat birtakım durumlarda uygulamalar, scriptler de bunu kullandığı için şayet bu dosya yok ise onlarda çalışmaz.
Sistemimize bu dosyayı iki şekilde atabiliriz birinci yol CPANEL ile bağlanıp Public_Html altında CPANEL üstünden bir dosya oluşturacağız dikkat ediniz klasör değil. Oluşturduğumuz dosyaya isim olarak .htaccess ismini verebiliriz birtakım sunucularda bu otomatik oluşturulur şayet dosya varsa içerisine aşağıda belirttiğimiz kodu yazmanız gerekiyor kopyalayıp yapıştırırsanız ve sonra kayıt ederseniz bir sıkıntı kalmayacaktır.
404 Not Found The resource requested Hatası İçin Diğer Yol
İkinci yol ise bir İlk olarak bir text belgesi açıyoruz bilgisayarımızda sonrasında aşağıda belirtilen kodları text belgesine yapıştırıyoruz. Kodlarımızı yapıştırınca text okuyucu ya da yazıcı programımızın kayıt bölümünde değişik kaydet düğmesine basıp oluşturulan sayfada dosya ismini .htaccess olarak belirleyip kayıt ediyoruz örnek olarak aşağıda belirttiğimiz kayıt prosedürü gibi.
.htaccess Dosyası İçerisinde Yazılacak Kod
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]</IfModule>
# END WordPress
Oluşturulan .htaccess Dosyası Nereye Yüklenecek?
Şimdi bu oluşturduğumuz dosyayı problemi aldığınız internet sitenizin FTP sine bağlantı kurarak WordPress’in kurulu bulunduğunu ana dizine attıktan sonra probleminiz çözülecektir.
Eğer halen “404 Not Found The resource requested could not be found on this server!” hatası devam ediyorsa Chmod değerlerini yani dosyanın okuma yazma iznini 777 yapmış olup o şekilde deneyebilirsiniz.