En çok internet kullanan 6 mobil uygulama

Akıllı telefonları artık ellerimizden düşürmüyoruz. Tabi akıllı telefonların internet olmadan o kadar da bir işe yaramadığını da pek çoğumuz söyleyebiliriz. Durum bu şekilde olunca GSM operatörümüz tarafınca bize tanımlanan mobil veri kullanımını da birtakım durumlarda aşabiliyoruz. İşte bu tür durumların yaşanmaması için tedbirler alabileceğiniz ve bilgilenebileceğiniz bir makale ile karşınızdayız.

Özellikle ülkemizde mobil veri paketleri olabildiğince pahalı ücretler karşılığında, kısıtlı kullanım ile kullanıcılara sunuluyor. Durum bu şekilde olunca çoğu kullanıcı internet paket sınırını aşmamak için dikkatli hareket etmek istiyor. Ancak düzgüsel bir kullanımda hangi uygulamanın ne kadar internet tükettiğini ve maksimum interneti hangi uygulamaların tükettiğini çoğu kullanıcı bilmiyor. Eğer sizlerde internet sınırınızı aşmadan akıllı telefonunuzu kullanmak istiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz en çok internet kullanan programlar listesine biz göz atmanızı öneririz.

İçindekiler

En çok internet kullanan mobil programlar nelerdir?

Aslında çoğu kullanıcının tahmin edebileceği suretiyle video ve resim içeriklerin bulunduğu programlar çok daha çok internet tüketmektedir. Bu niçin bu biçim programları kullanırken birtakım optimizasyon ayarları yapmak ve internet paketinize göre sınırı olan bir kullanım sağlamak gerekir. Peki, maksimum internet kullanan programlar nelerdir? İşte detaylarıyla cep telefonunda maksimum internet kullanan mobil uygulamalar ve en fazla internet kullanan programları öğrenme yöntemi

Instagram (Saatlik 720 MB İnternet Kullanımı)

Listemizin ilk esnasında çoğu kişinin tahmin edebileceği suretiyle Instagram yer alıyor. Sosyal medya denildiği vakit akla ilk gelen programlardan birisi olan Instagram, tam anlamıyla mobil veriyi sömüren bir tatbik diyebiliriz. Eğer bu toplumsal medya uygulamasında tam anlamıyla 1 saatinizi harcamak istiyorsanız 720 MB mobil verinizi feda etmek halinde kalacaksınız. Bu yüzden şayet kısıtlı internet kullanımınız var ise bu programa öncelikle dikkat etmeniz gerekir.

YouTube (Saatlik 300 MB İnternet Kullanımı)

Günümüzün tanınmış video izleme platformu olan YouTube’u mobil olarak kullandığınızda, video çözünürlüğünün doğrudan internet kullanımını etkilediğini aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Eğer düzgüsel bir halde 360p çözünürlükte bir saatlik bir video seyrederseniz, 300 MB gibi bir veri tüketimi ile karşılaşacaksınız. Eğer daha azca veri tüketimi istiyorsanız video çözünürlük ayarlarını iyi bir halde yapılandırarak, daha azca veri tüketimi elde edebilirsiniz. (Blog Artı YouTube kanalını takip edebilmek için buraya tıklayın.)

NetFlix (Saatlik 250 MB İnternet Kullanımı)

Popüler dizi ve film izleme platformu olan NetFlix, mobil veri kullanımında çözünürlüğü optimize ederek kısıtlıyor. Bu yüzden bu platformda bir saatlik bir takım ya da film seyrederseniz takribi olarak 250 MB mobil veri harcayacaksınız. Tabii bu verileri düşük çözünürlük ayarları altında alacağınızın da altını çizmemiz gerekiyor.

Facebook ( Saatlik 160 MB İnternet Kullanımı)

Facebook üstünde geçirdiğiniz vakitlerde görüntüledikleriniz doğrudan internet kullanımınızı etkiliyor. Eğer Facebook platformu üstünden bir saat süresince video paylaşımlarını görüntüleyerek bir gezinti yapmış olursanız 160 MB gibi bir mobil veri kullanması ile karşılaşıyorsunuz. Eğer video paylaşımları pas geçerek bir gezinti yapmış olursanız bu kıymet aşağı yukarı olarak 80 MB gibi bir düzeye gelebiliyor.

Spotify (Saatlik 72 MB İnternet Kullanımı)

Spotify, müzik dinleme konusu ile alakalı günümüzde maksimum kullanılan programlardan bir tanesidir. Bu tatbik üstünde dinlediğiniz müziklerin nitelik ayaları doğrudan internet kullanımını etkilemektedir. Birçok kullanıcının tercih ettiği ayar olan 160 Kbps ayarlarında dinlenilen bir saatlik müziğin harcamış olduğu internet kullanması 72 MB civarlarında olacaktır.

Google Chrome (Saatlik 60 MB İnternet Kullanımı)

Chrome gibi internet tarayıcıları üstünden meydana getirilen gezintilerde kullanılan interneti hesap etmek birazcık zor olacaktır. Zira harcayacağınız internetin, gezinilen internet sitelere bağlı olduğu gibi bir reel vardır. Ancak aşırı veri tüketimi sağlamayan, düzgüsel bir kullanım kararında bir saatlik Chrome gezintisinde 60 MB gibi bir internet tüketimi ile karşılaşılması beklenmektedir.

Bu listede genel hatlarıyla akıllı telefon kullanan kişilerin sık sık kullandığı programlar üstünden birtakım değerlendirmeler yaptık. Yazı içinde sık sık belirtildiği suretiyle bu değerlerin tamamiyle şahsi tercihleriniz ile artıp azalacağının yeniden altını çizelim. Listede minimum internet kullanım değerine haiz olan Chrome üstünden bir saatlik 1080p video sunumu internet kullanımınızı ciddi derecede arttırabilir ya da tam tersi hiç bir şekilde resim öğelerin olmadığı makale tabanlı internet sitelerinde geçireceğiniz vakit ile bu kıymet çok daha düşük seviyelerde olabilir. Bu duruma bilhassa dikkat edilmesi icap ettiğinin altını çizmemiz gerekiyor.

İlginizi çekebilir: Türkiye’de senelere göre bilgisayar ve internet kullanım oranları

En fazla internet harcayan programlar iyi mi öğrenilir?

Yukarıdaki programlardan biri ya da birkaçını kullanmıyor olabilirsiniz. Buna rağmen cihazınızda etken olarak değişik programlar yüklü olabilir. Siz de kendi cihazınızda hangi tatbik ne kadar internet harcıyor görmek için aşağıdaki adımları izleyebilir, böylece hangi uygulamanın ne kadar internet harcadığını öğrenebilirsiniz;

  • Telefonunuzun Ayarlar / Uygulamalar ekranını açın.
  • Veri kullanımı düğmesine tıklayarak alakalı sayfayı açın. (Listede gözükmüyorsa arama yaparak alakalı sayfaya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda eski model cihazlarda Bağlantı sekmesi altından da verilere ulaşabilirsiniz.)
  • Veri kullanması sayfasından Veri kullanım istatistikleri düğmesine tıklayarak sayfayı açın.
  • Sayfadaki filtreleme düğmesine tıklayarak Mobil veri ya da Wi-Fi kullanımı tercihine göre uygulamaların internet kullanım miktarını görebilirsiniz.

Aynı zamanda sayfada belirlediğiniz aralıkta toplam internet kullanım miktarı bilgisine de ulaşabilirsiniz.