En İyi PC Kasası Önerileri – 2022


Bilgisayar toplamak isteyen oyuncular ilk ilkin hep anakart, RAM ve işlemci üçlüsüne odaklanıyorlar. Daha sonra monitör kartı ve depolama ürünleri tercih ediliyor. Fakat en mühim noktalardan birisi PC kasası. Soğutması, alan genişliği, kablo toplama seçenekleri ve araç-gereç kalitesi gibi mevzular olabildiğince önemli. Bu nedenle “En İyi PC Kasası Önerileri” isimli içeriğimizde size değişik kasa modellerini önereceğiz.

Listede bulunan mamüllerin altlarında takribi fiyat aralıkları ve yöntem özelliklerini de yazacağız. Bu sayede size İdeal olan PC kasasını rahatça seçebileceksiniz.

Öncelikle şunu söylemekte yarar var, mamüllerin satışa çıkarıldıkları tarihleri baz almadan, en iyi seçenekleri ortaya koymaya çalıştık. Bu nedenle uzun yıllardan beri görmüş, bilmiş olduğunuz kasaları listede görürseniz şaşırmayın.

İçindekiler

Zalman N5MF

Zalman N5 MF

Zalman, PC kasaları üreten bir firma. Ayrıca bu şirketin uzun yıllardır çok sağlam kasalar çıkarttığını biliyoruz. N5MF modeli de RGB meraklılarını sevindirecek gibi gözüküyor. Çünkü kasa RGB fanlarla donatılmış. Bu aydınlatmayı kasanın üst tarafında bulunan LED tuşu ile değiştirebiliyorsunuz.

Her şeyden ilkin kasaya dizayn açısından bakacak olursak o denli da agresif olmayan bir yapıya haiz olduğunu söyleyebiliriz. Ön panelde bir mesh ızgara bulunuyor. Bu ızgaranın çıkarılabilir olduğunu da belirtelim. Fakat mesh ızgara yerine altında bir toz filtresi olsaydı daha iyi olurdu. Çünkü tek başına mesh ızgara içeri giren tozlara gayet fazla mani olamıyor.

Kasanın içerisi olabildiğince geniş. Dolayısıyla pak bir kurulum yapabilirsiniz. Birçok model işlemci soğutucuyu ve monitör kartını rahatça takabilirsiniz. Bunun çok büyük bir üstünlük olduğunu belirtmekte de yarar var.

Kasayı boş olarak almak dilerseniz 1.300 TL civarından başladığını belirtelim. Eğer ki 600W PSU ile beraber almak dilerseniz de 2.300 TL civarında bir fiyat etiketine haiz olduğunu belirtmek isteriz. En iyi PC kasası önerileri arasında PSU olmadan bakacak olursak İdeal fiyatlı modellerden birisi.

Zalman N5 MF – Satın Al

Teknik Özellikler

Boyut 437x200x450mm
Anakart Desteği ATX/mATX/Mini-ITX
Sürücü Yuvaları 2x 3.5inç/2.5 inç Combo, 4x 2.5inç SSD
G/Ç Bağlantı Portları 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, Fan Kontrol Düğmesi,
LED Kontrol Düğmesi, 1x kulaklık ve mikrofon girişi
Dahili Fan Sayısı 4 tane 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 9 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 158mm
Ekran Kartı Desteği 365mm
PSU Desteği 160mm
Radyatör Desteği Ön 120mm/240mm/360mm
Radyatör Desteği Arka 120mm

Dark Guardian PRO

Dark Guardian PRO - en iyi pc kasası

Dark markasının ürettiği en iyi kasalardan birisi olan Dark Guardian PRO ile listemize devam ediyoruz. Geniş iç hacmi, ARGB fanları, temperli cam yapısı ile olabildiğince tercih edilen bir model olduğunu söyleyelim.

Mid-Tower kategorisinde karşımıza çıkan Dark Guardian PRO, satın aldığınız vakit 3 tane dahili ARGB fan ile geliyor. Adreslenebilir RGB olması gayet hoş bir özellik. Bu sayede aydınlatmayı dilediğiniz gibi yapabiliyorsunuz.

3 pin anakart bağlantısı ile kasanızın aydınlatmasını anakart, RAM, işlemci soğutucu gibi öteki ARGB aydınlatmalarınız ile senkronize edebilirsiniz. Kasanın yanısıra gönderilecek uzaktan kumanda ile de kasaya dokunmadan ya da bir program kullanmadan renkleri rahatça değiştirebilirsiniz.

Kasanın sol yanı temperli cam panelden oluşuyor. Tam ebat olarak yerleştirilmiş bu temperli cam öteki modellere göre daha azca karartılmış. Böylece kasanızın için daha net bir halde görebiliyorsunuz.

Kasanın içerisinde bulunan fan kontrolcüsü ile kasanızda bulunan bütün fanlara tek bir noktadan hükmedebiliyorsunuz. Bu aslında hoş bir ayrıntı olmuş diyebiliriz. Ayrıca fanlar ile alakalı bahsetmişken kasa içi soğutmaya değinmeden olmaz.

Ön tarafı topyekün saran mesh ızgaranın altında bulunan toz filtresi kasanın içerisine girmek isteyen tozlara izin vermiyor. Aynı zamanda kasanın ön yandan da hoş bir hava akışı almasını sağlıyor.

Açıkçası giriş çıkış portlarında Dark elini birazcık ödlek alıştırmış demek mümkün. Artık USB 2.0 yerine 3.0 hatta Type-C portları olması gerekirken bir tane 3.0 ve 2 tane 2.0 bağlantısına sahip.

Kablo toplama panellerine gene bolca bol yer verilmiş ama sevilen kauçuk kaplamaya maalesef burada da ulaşamıyoruz. Fakat kasanın sağ yanısıra kalan kısmında kabloları toplamak için kafi alan mevcut.

Kasanın aktüel fiyatı ise 1.350 TL bandında. Kesinlikle hoş bir kasa. Fakat bu modele yakın daha değişik kasalara bakmak da icap eder diye düşünüyoruz. Yine de listenin makul fiyatlı ürünleri arasında yer aldığını söylemek gerek.

Dark Guardian PRO – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 510x220x447mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX
Sürücü Yuvaları 2x 2.5inç/3.5inç combo + 5x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, kulaklık + mikrofon
Dahili Fan Sayısı 3 tane ARGB 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 8 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 165mm
Ekran Kartı Desteği 380mm

Rush Savage RCA505

Rush Savage RCA505 - en iyi pc kasası

En iyi PC kasası önerileri sıralamasında değişik bir marka ile karşınızdayız. Çok meçhul ama hoş kasalara haiz olan Rush markası Savage RCA505 modeli ile ekonomik bütçeye haiz olanları kendine çekiyor.

Kasa iki değişik renk seçeneğine sahip. Birisi siyah, öteki ise beyaz. Bu iki renkte de bütün özellikler aynı. Kasanın ön tarafı poligonal mesh panele sahip. Bu mesh panelin altında bir toz filtresi bulunmuyor. Fakat kasanın üst tarafında bir tane manyetik toz filtresi mevcut.

Sol tarafa baktığımız vakit ise PSU koruyucunun üst tarafına muadil gelecek şekilde bir temperli cam mevcut. PSU koruyucu kasanın öteki ucuna kadar uzansa da arka tarafa doğru HDD çekmecelerinin olduğunu görüyoruz.

Kasayı satın alırsanız kutusunun içerisinden rastgele bir fan çıkmıyor. Zaten ürün şu anda 650 TL civarında satılıyor. Bu kadar ucuzken kutunun içerisinden rastgele bir ek malzemenin çıkmasını bekleyemeyiz.

Rush Savage RCA505 – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 190x380x447mm
Anakart Desteği ATX –MicroATX
Sürücü Yuvaları 1x 2.5inç + 1x 3.5inç + 1x 5.25inç
G/Ç Bağlantı Portları 1x USB3.0 – 2x USB2.0 – Kulaklık ve Mikrofon girişleri
Dahili Fan Sayısı Fan yok. Fakat 6 adete kadar destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 150mm
Ekran Kartı Desteği 305mm
PSU Desteği Var ama belirtilmemiş
Radyatör Desteği Var ama belirtilmemiş

MSI MAG Forge 100R

MSI MAG Forge 100R

MSI oyuncuların genellikle sevilmiş olduğu tarzda, agresif bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Kasa üstündeki keskin çizgiler kasaya olabildiğince şık bir hava katıyor. MAG Forge 100R bütün bu özellikleriyle listemize girmeye hak kazanıyor.

Kasa içerisinde parçalar olabildiğince huzurlu durabiliyor. Çünkü kablo düzenleme için oluşturulan panellerden kablolar gayet huzurlu bir halde geçiyor. Fakat bu panellerin kauçuk araç-gereç ile kaplanmış olmaması birazcık imaj kirliliği yaratabiliyor.

Bunun dışında kasanın yan tarafında temperli cam kullanılmış. Bu sayede bilgisayarınızı oluşturan parçalar her daim gözünüzün önünde yer alıyor. Bu olabildiğince hoş bir halde gözükebilir. Genel olarak oyuncu dünyasına baktığımız vakit oyuncuların bu yolla kasalar tercih ettiklerini görüyoruz.

Kasa, içerisinde 120mm boyutunda 3 tane fan ile beraber geliyor. Bu fanlar RGB özelliklere sahip. Ayrıca 9 değişik tenvir modunda kullanabiliyoruz. Renk değişimlerini ise MSI Mystic Light yazılımı ile yapabiliyoruz. Bu anlamda şirketin program desteği de sunması büyük avantaj.

MSI MAG Forge 100R modelinin üst tarafına baktığımız vakit giriş çıkış bağlantılarını görüyoruz. Burada sırayla 1 tane LED’ler için renk değişiklik yapma düğmesi, 2 tane USB 3.2 Gen1, mikrofon ve ses girişleri, reset ve açma/kapama tuşu bulunuyor.

Kasanın en büyük eksi yanı ise toz filtresi yerine mesh ızgara kullanılmış olması. Aslında temizlenebilir yapıda olan mesh ızgaralar yerine daha basit takıp çıkartılabilen toz filtreleri kullanılması daha mantıklı olurdu. Fakat gene de bu kasayı almak dilerseniz internette 1.550 TL fiyat bandında bulabilirsiniz.

MSI MAG Forge 100R – Satın Al

Teknik Özellikler

Boyut 421x210x499 mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX
Sürücü Yuvaları 2x 3,5inç/2,5inç combo + 3x 2,5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.2 Gen1 Tip A + 1x HD Ses + 1x Mikrofon
Dahili Fan Sayısı 3 tane RGB 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 6 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 160mm
Ekran Kartı Desteği 330mm
PSU Desteği Standart ATX 160 mm, maks. 200 mm ama 3,5 inç HDD muhafazası olmadan.
Radyatör Desteği Ön: 3x 120 mm / 2x 140 mm’ye kadar Üst: 2x 120 mm / 2x 140 mm’ye kadar Arka: 1x 120 mm’ye kadar

XPG INVADER-BKCWW

XPG INVADER-BKCWW

Listedeki mamüller arasında en çok beğendiğimiz ve kullanımı kolay olduğunu düşündüğümüz kasalardan biri XPG Invader. En iyi PC kasası sıralamasında şayet olmazsa olmazdı demek de mümkün. Özellikle kablo toplama mevzusu ile alakalı titiz olan kullananların derdine yetişen bir kasa.

XPG bu modelinde siyah ve beyaz olmak suretiyle iki değişik renk opsiyonu ile karşımızda. Siyah daha agresif bir görünüme sahipken beyaz ise daha minimal bir görünüme sahip. Kendi kurulumunuza göre makul rengi seçmenizi öneriyoruz.

Kasanın ön tarafında bulunan kapağı kaldırdığınız vakit altında bir mesh yapıda toz filtresi olduğunu görüyorsunuz. Bu toz filtresi dışarıdan kasanın içerisine girmeye çalışan tozlara karşı büyük ölçüde koruma sağlıyor. Ayrıca yıkanabilir nitelikte olması da ekstra üstünlük elde eden bir yanı.

Maalesef fan mevzusu ile alakalı XPG birazcık elini ödlek alıştırmış demeliyiz. Çünkü ürünü satın aldığınız vakit RGB olmayan iki tane fan ile beraber geliyor. Fakat, RGB olmamasına karşın kasanın ön tarafının derhal altında kasanın genişliği kadar bir RGB LED şerit geçiyor. Belirtmek gerek ki bu da kasaya çok hoş bir manzara kazandırıyor.

Biliyorsunuz ki kasa içerisine ferah bir ortam olması için kabloların dağınık olmaması gerekiyor. Dolayısıyla kablo toplama burada ciddi bir ehemmiyet kazanıyor. XPG bu hususta çok hoş bir alan yaratmış. Tasarladıkları alan vasıtası ile kasanın yalnızca gözüken kısmında değil görünmeyen kısmında da kablolama yapabilirsiniz.

Bu kasayı şu günlerde bulmak birazcık zor. Buna karşın web üstünde aşağı yukarı 1.700 TL civarında bulabilirsiniz. En iyi PC kasası önerileri listesine giren ve parasını fazlasıyla hak eden bir kasa.

XPG INVADER-BKCWW – Satın Al

Teknik Özellikler

Boyut 470x206x482mm
Anakart Desteği Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Sürücü Yuvaları 2x 2,5inç, 2x 2,5/3,5inç combo
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0, 1x mikrofon/kulaklık,
açma kapama ve reset düğmesi
Dahili Fan Sayısı 2 tane 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 9 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 170mm
Ekran Kartı Desteği 400mm
PSU Desteği 225mm
Radyatör Desteği Ön 360/240mm, üst 240mm, sağ yan 240mm, arka 120mm

Cooler Master MasterBox MB511

Cooler Master MasterBox MB511

Cooler Master PC kasaları mevzusundaki hünerlerini MasterBox MB511 modelinde de sergilemiş durumda. Harika bir dizayn ile kullanıcılarını memnun etmeyi başaran bir kasa olduğunu söyleyebiliriz.

İncelemeye kasanın ön tarafınca başlayalım. Mesh bir ızgara ile kasa içeriye hoş bir hava akışı sağlıyor. Bu mesh ızgara kasanın üst ve alt taraflarındaki toz filtreleri ile desteklenmiş. Kasanın ön tarafı plastik malzemeden, yan paneli temperli cam, geri kalan bölgeleri ise çelik malzemeden üretilmiş.

Kasa ile alakalı daha önceden video incelemesi izlemiş ya da araştırmaya daha önceden başlamış olanlara not düşmekte yarar var. Kasanın ilk modellerinde yan açık oturum pleksi malzemeden üretilmiş olduğu halde ilerleyen vakit bu modelde temperli cam kullanılmaya başlanmış.

Ürünü aldığınız vakit 3 tane ARGB fan ile beraber geliyor. Bu fanlar kasanın ön tarafına montelenmiş durumda ama siz dilediğiniz gibi yerlerini değiştirebilir ya da yenilerini ekleyebilirsiniz. Toplamda 7 adete kadar fan desteği bulunuyor.

Kasa öncelikle 2018 senesinde ülkemize girmiş olsa dahi günümüzde de hala daha etken olarak tercih edilen kasalar arasında bulunuyor. Eğer ki PSU’nuz yoksa ya da daha iyi bir model ile değişiklik yapmak istiyorsanız 650W 80+ özellikli PSU ile beraber kasayı şu anda 2.100TL civarında almanız mümkün.

Cooler Master MasterBox MB511 – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 496x217x469mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX
Sürücü Yuvaları 2x 2,5/3,5inç combo + 5x 2,5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.2 Gen1, kulaklık ve mikrofon girişi, 1x ARGB Kontrolcü, 1x ARGB splitter
Dahili Fan Sayısı 3 tane ARGB 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 7 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 165mm
Ekran Kartı Desteği 410mm
PSU Desteği 180mm
Radyatör Desteği Ön 120mm/140mm/240mm/280mm/360mm/(75mm boşluk)
Üst 120mm/240mm/360mm/(44mm maks. Anakart bileşen yüksekliği)
Arka 120mm

Phanteks Eclipse P400A

Phanteks Eclipse P400A

En iyi kasa önerileri listemize değişik bir marka ile devam ediyoruz. Ancak fiyat/performans açısından olabildiğince etkin bir ürün olduğunu belirtmekte yarar var. Phanteks karşımıza Eclipse P400A modeli ile çıkıyor.

Kasanın ön tarafında mesh ızgara yapısı kullanılmış. Bu biçim kasaların içeriye giren hava akışını müspet yönde etkilediğini esasen daha ilkin söylemiştik. Bu mesh ızgaranın arka tarafında bir toz filtresinin olmaması üzücü.

Fakat Phanteks toz filtresini kasanın ön tarafında kullanmamasına karşın üst ve alt taraflarında kullanmış. Mıknatıslı yapıda olan bu toz filtreleri olabildiğince kullanışlı. Ayrıca dilediğiniz vakit çıkarıp yıkayabiliyorsunuz.

Ürün iki değişik modelde satılıyor. İkisini birbirinden ayıran tek ayrım ise fanların RGB ya da düz siyah olması. Bunun dışında değişik bir hususiyet mevzubahis değil. Eğer RGB modelli ürünü tercih ederseniz 3 tane 120mm boyutunda RGB fan ile gelirken öteki modeli tercih ederseniz 2 tane düz siyah fan ile beraber geliyor. Kasa toplamda 6 tane 120mm’lik ya da 4 tane 140mm’lik fan desteği sunuyor.

Gelelim kablo toplama kısmına. Sonunda görmek istediğimiz kauçuk kaplı kablo toplama kanallarına haiz bir model Phanteks Eclipse P400A. Bu sayede kablolarınızın geçmiş olduğu panellerde boş gözüken yer kalmıyor ve kablolarınız zarar da görmüyor.

Bu olabildiğince şık, geniş ve kaliteli kasayı almak dilerseniz ödemeniz ihtiyaç duyulan miktar 1.750TL civarında. Listemizde İdeal fiyatlı mamüller arasında yer aldığını da yeniden belirtelim.

Phanteks Eclipse P400A – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 210x465x470mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX, E-ATX
Sürücü Yuvaları 2x 3.5inç + 2x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0, Mikrofon, kulaklık, power, reset, D-RGB mod ve renk tuşu
Dahili Fan Sayısı 3 tane RGB 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 6 adete kadar da 120mm ya da 4 adete kadar da 140mm destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 160mm
Ekran Kartı Desteği 420mm
PSU Desteği 270mm

Cooler Master MasterBox TD500

Cooler Master MasterBox TD500

En iyi PC kasası içeriğimizde bir Cooler Master modeli ile daha karşı karşıyayız. Keskin çizgileri ve agresif tasarımı ile bilhassa oyuncuların dikkatini çeken bir kasa modeli ile devam ediyoruz. MasterBox TD500 listemizdeki alaka çeken modeller arasında yer alıyor.

Bu model, biri beyaz öteki siyah olmak suretiyle iki değişik renk opsiyonu ile satışa sürülmüş. Siyah daha sert bir görünüme sahipken beyaz dizayn bilhassa pak bir kurulum yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir model.

Ama pak kurulumlarda daha sade kasaların da tercih edildiğini söylemekte yarar var. Yani çok yalnızca bir dizayn yapacaksanız kasa rengi ile kurtarsa da tasarımı ile birazcık aykırı kalabilir.

Kasa, poligonal yapılı ön cephesi değişik bir manzara kazanıyor. Poligonal yapıdan uzanan dizayn çizgilerini yan paneldeki kristalize edilmiş temperli cam tamamlamış. Yani ön ve yan taraf aslında bir bütün şeklinde tasarlanmış.

Ön taraftaki poligonal yapının mesh yapıda olması hava akışını sağlıyor. Buradan da havayı üç tane 120mm’lik fan sağlıyor. Ayrıca bu fanların ARGB özelliğini sunan olduğunu söyleyelim.

Kablo toplama kısmında hem yan panelde hem de kasa içerisinde yeterince alan yer alıyor. Yine bu biçim kasalarda kauçuk kablo panelleri vasıtası ile daha pak bir manzara elde ederken öteki yandan da kabloların zarar görmesini engellemiş oluyoruz. Kasanın üst tarafında manyetik toz filtresi ise gene temizlik kısmında işimizi kolaylaştırıyor.

Cooler Master MasterBox TD500 modeli yanısıra 750W 80+ PSU ile beraber 4.800TL civarında satılıyor. Aslında PSU ile beraber alındığında çoğu hususta ihtiyacınız olan şeyleri karşılamış oluyor.

Cooler Master MasterBox TD500 – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 493x217x469mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX, E-ATX
Sürücü Yuvaları 2x 2.5/3.5inç combo + 4(2+2) 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.2 Gen1, 1x 3.5 mm Ses Jakı, 1x 3.5 mm Mikrofon Jakı, 1x ARGB Kontrolcü (yalnızca S01 sürümleri için), 1x ARGB splitter
Dahili Fan Sayısı 4 tane ARGB 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 6 adete kadar da 120mm destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 165mm
Ekran Kartı Desteği 410mm
PSU Desteği 180mm / 295mm ama HDD kafesi çıkarılmış halde.
Radyatör Desteği Ön 120mm/140mm/240mm/280mm 360mm
Üst 120mm/240mm/360mm
Arka 120mm

Fractal Design Meshify C

Fractal Design Meshify C - en iyi pc kasası

Fractal Design markası açıkçası ülkemizde çok bilinmese de olabildiğince hoş tasarımlara haiz bir firma. Meshify C modeli ile dizayn mevzusu ile alakalı olabildiğince iddialı. Bu nedenle en iyi PC kasası önerileri listemize eklemek istedik.

Fractal Design tıpkı Cooler Master MasterBox TD 500 modelinde olduğu gibi ön panelde poligonal mesh bir yapı kullanmış. Giriş çıkış portları kasanın üst tarafında sabitlendiği için kasanın ön tarafı ve üst tarafı rahatça sökülüp takılabiliyor.

Zaten üst panelde de manyetik toz filtresi kullanmışlar. Böylece kasasını pak tutmak için şayet olmazsa olmaz bir konumda manyetik toz filtreleri yer alıyor. Aynı şekilde güç deposu fanına muadil gelen bir manyetik toz filtresi de kasanın altında mevcut.

Kasanın sol tarafı tamamiyle temperli cam ile kaplanmış. Bu da kasaya ayrı bir güzellik katmış. Kasanın içerisinde kabloları toplama için kauçuk paneller kullanılmış. Bunun yanısıra kasanın sağ tarafında gene kablo toplama için kafi alan bırakılmış. Ayrıca bu bölgenin daha toplu durması için de ayrı kablo kanalları kullanılmış.

Bu kadar hoş özellikleri olan bir kasanın en büyük eksi yanı ise kasayı satın aldığınız vakit yalnızca bir tane fan ile beraber gelmesi. Gözlerin kasa içerisinde daha çok fan aradığını söylesek abartmış olmayız. Bu hoş ama fan açısından kifayetsiz kasayı almak dilerseniz internetten aşağı yukarı 1.830TL’ye bulabilirsiniz.

Fractal Design Meshify C – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 409x217x453mm
Anakart Desteği ATX, mATX, ITX
Sürücü Yuvaları 2x 2.5/3.5 inç combo, 3x 2.5 inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0, Ses Giriş / Çıkış, Güç düğmesi, reset düğmesi
Dahili Fan Sayısı 1 tane fan bulunuyor. Ayrıca 7 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 172mm
Ekran Kartı Desteği 315mm
PSU Desteği 175mm
Radyatör Desteği Ön 120/240/360mm, 140/280mm
Üst 120/240mm (anakart üstünde en çok bileşen yüksekliği 40mm)
Arka 120mm (maksimum genişlik 125mm)

XPG BATTLECRUISER

XPG BATTLECRUISER BKCW

En iyi PC kasası önerileri bünyesinde bir öteki XPG modeli ile karşı karşıyayız. Bir önceki modelde XPG daha minimal bir tasarıma sahipti. Bu modelde ise birazcık daha agresif davranmayı tercih etmiş.

Mid Tower kategorisinde yer edinen kasada öncelikle dikkat çeken kasanın dört tarafının camlarla çevrili olması. Nereden bakarsanız bakın kasanın içindeki donanımları rahatça görebiliyorsunuz. Bu da kasaya adeta “premium” bir hususiyet kazandırmış.

Kasada kullanılan fanlar ARGB özelliğine sahip. Bu fanlar müzikle ahenkli mod dahil toplam 13 değişik modda çalıştırılabiliyor. Tabi derhal ek ayraç açalım, şayet müzikle ahenkli olmasını istiyorsanız anakartınızın ARGB ahenkli olması gerekiyor.

Kasada kullanım kolaylığı açısından en büyük farkı manyetik parçalara haiz olduğundan anlıyoruz. Herhangi bir alet kullanmadan kasanın ön tarafını açabilir, manyetik toz filtresini temizleyebilirsiniz. Cam olan kısım da gene bir alet kullanmadan çıkarılabiliyor.

Kasa ile beraber gelen 4 tane 120mm’lik ARGB fanlar bir yandan resim şölen sunarken bir yandan da soğutmaya mühim miktarda katkı sağlıyor. Önden ve alttan giren hava içeriyi serinletirken, arkadan ve üstten çıkan sıcak hava akımı da içerinin daha serin kalmasını sağlıyor.

Kablo toplama mevzusu ile alakalı ise kim bilir listemizdeki en iyi ürün diyebiliriz. Kauçuk panellerden kabloları geçirmek olabildiğince rahat. Ayrıca kasanın sağ tarafında bulunan hususi kablo kanalları vasıtası ile görünmeyen bölümde da olabildiğince toplu bir düzene haiz olabilirsiniz.

Eğer imkanlarınız el veriyorsa PSU’dan çıkan kabloları “sleeved” ismi verilen örgü kablolarla değiştirerek kullanırsanız bu kasada çok şık bir tasarıma haiz olabilirsiniz. Kasanın şu andaki piyasa değeri 3.000TL civarında. Bu modelde ekstra bir PSU verilmiyor. Fakat bütçesi kafi olanlar için en iyi seçeneklerden birisi XPG BATTLECRUISER.

XPG BATTLECRUISER BKCW – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 485x225x506mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX, E-ATX
Sürücü Yuvaları 2+1 3.5inç, 5+1 Combo 3,5”/2,5
G/Ç Bağlantı Portları Tip C Gen.1×1, USB 3.0 x 2, HD Ses x 1, LED Kontrolü x1
Dahili Fan Sayısı 4 tane 120mm ARGB fan bulunuyor. Ayrıca 8 tane 120mm ve 4 tane 140mm kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 170mm
Ekran Kartı Desteği 400mm
PSU Desteği 225mm
Radyatör Desteği Ön 360/280/240mm
Üst 360/240mm
Arka 120mm

MSI MPG GUNGNIR 110M

MSI MPG GUNGNIR 110M

MSI gene aktörleri can evinden vuran bir dizayn harikasıyla karşımıza çıkıyor. Şık görünümünün yanı sıra değişik özellikleri ile de göz kamaştırıyor.

MSI MPG GUNGNIR 110M’in ön panelinin yarısı mesh panel, öteki yarısı ise cam panel. Bu ön panelde bulunan mesh yapı parçadan ayrılabiliyor. Ayrıca ön panelin arkasında ise bir tane toz filtresi bulunuyor. Üstelik bu parça olabildiğince basit bir halde sökülüp takılabiliyor. Daha sonra derhal arkasında ise 3 tane Auto-RGB fan bulunuyor. Yani ön yandan kasanın içerisine kuvvetli bir hava akımı giriyor.

Yan açık oturum ise tamamiyle temperli cam ile kaplanmış. Bu sayede kasanın içerisini rahatça görebilirsiniz. Ayrıca kasanın üst ve alt taraflarında ise bu defa ön tarafınca bağımsız olmak suretiyle manyetik toz filtreleri kullanılmış.

Kasanın en hoş özelliklerinden birisi ise ön taraftaki giriş çıkış portlarında bulunuyor. Çünkü 2 tane USB 3.2 Gen1 Type-A kullanılmış ve onun derhal yanısıra bizi bir tane USB Type C karşılıyor.

Artık kasalarda bolca bol görmek istediğimiz bir hususiyet Type-C bağlantısı. Teknolojik cihazlar arasında gittikçe hızla yayılan bu irtibat türü aynı vakit yüksek hız sağlıyor. Bunun dışında gene bu portun üstünde mikrofon ve kulaklık girişleri de bulunuyor.

Kasada kablo toplama bölümüne da ehemmiyet verilmiş. Kauçuk kaplı kablo panelleri kasanın hem daha derli toplu olmasını elde etmiş hem de daha karizmatik bir manzara kazandırmış. Bu kasaya haiz olmak dilerseniz şu anda piyasada 2.100 TL civarında rahatça bulabilirsiniz. Kesinlikle verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar karşılayacaktır.

MSI MPG GUNGNIR 110M – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 215x430x450mm
Anakart Desteği ATX / M-ATX / Mini-ITX
Sürücü Yuvaları 2x 2.5”, 2x 3.5”/2.5” combo
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.2 Gen1 Type-A, 1x USB 3.2 Gen2 Type-C, HD ses/mik
Dahili Fan Sayısı 4 tane 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 6 adete kadar 120mm ya da 4 tane 140mm fanları da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 170mm
Ekran Kartı Desteği 340mm
PSU Desteği Standart ATX, maks. 250mm ama 3.5” HDD kafesi olmadan
Radyatör Desteği Ön 120mm/140mm/240mm/280mm/360mm
Üst 120mm/240mm
Arka 120mm

Cooler Master MasterBox MB501L

Cooler Master MasterBox MB501L

Cooler Master’ın kült olmuş kasalarından birisi olan MasterBox MB501L modeli gene üretim kasalardan birisi. Fakat kullananların gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor ve bu nedenden dolayı hala satışına etken olarak devam ediliyor.

Kasa karbon bir tasarıma sahip. Zaten ürünü gördüğünüz anda bu karbon bilgileri sizi içerisine çekiyor. Çünkü bu daha önceden çok görmüş olduğumuz bir dizayn türü değil. Oldukça şık gözüktüğünü vurgulayalım.

Siyah olan kasanın ön panelinde bulunan ince kırmızı şerit, kasaya ayrı bir albeni katmış. Yerden yükseldikçe değişik bir açı alarak üst tarafa doğru size doğru yöneliyor. Yan taraflarında bulunan hava kanalları vasıtası ile içeriye kafi düzeyde hava akışı sağlanıyor.

Bu listede yer edinen kasalar arasında ilk kez yan tarafı temperli cam ya da akrilik olmayan bir model Cooler Master MasterBox MB501L. Eski sistem ve kapalı kutu şeklinde de belirtebiliriz. Diğer yan panelde ise rakiplerine göre daha geniş bir kablolama alanı sunan bölüm karşımıza çıkıyor.

Kasanın dizayn açısından noksan kalan en mühim yanı PSU koruyucusu olmaması. PSU açıkta kalıyor. Bu nedenle maalesef kablolar da ortada orada gözüküyor. Kasanın yan tarafı ile ilgilenmeyenler ya da mevcud yan paneli temperli cam ile değiştirenler için bu vaziyet birazcık sinir bozucu.

Sonuç olarak bu son aşama modern, gösterişten uzak olan kasayı 600W 80 Plus’lık bir PSU ile beraber alıyorsunuz. Üstelik fiyatı şu an için 2.000TL civarında.

Cooler Master MasterBox MB501L – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 499.6x205x468mm
Anakart Desteği ATX, Micro ATX, Mini ITX
Sürücü Yuvaları 2x 2.5/3.5inç combo + 2x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0, Ses Giriş/Çıkış
Dahili Fan Sayısı 1 tane 120mm kırmızı LED fan bulunuyor. Ayrıca 4 adete kadar da 120mm fanı destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 165mm
Ekran Kartı Desteği 410mm
PSU Desteği 190mm
Radyatör Desteği Ön 120mm/140mm/240mm/280mm/360mm
Arka 120mm

Corsair 4000D

Corsair 4000D - en iyi pc kasası

Belki de listenin en sade ama en şık kasası Corsair 4000D’dir. Muhteşem bir tasarıma haiz olan kasa aslında pak setup’a haiz olmak isteyenler ve RGB çılgınlığından uzak durmak isteyenlerin tercihi. Corsair en iyi PC kasası önerileri sıralamasında ayrım yaratan bir ürünle bizleri selamlıyor.

Öncelikle Corsair 4000D modeli siyah ve beyaz olmak suretiyle iki değişik renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Kasanın ön tarafında yalnızca Corsair logosu mevcut. Bunun yanısıra ön panelin derhal yan tarafında bulunan alanlardan içeriye kafi düzeyde hava giriyor. En önemlisi bu panelin arkasında bizi mesh bir ızgara ile manyetik toz filtresi karşılıyor. Bu sayede bu hoş kasanın içi pak kalmayı başarıyor.

Sol yan panelde temperli bi cam mevcut. Bu temperli cam mevcut alanın tamamını kapsıyor. Yazının başlangıcında RGB sevmeyenlere göre dedik ama Corsair bu aşamada RGB sevenleri de unutmamış. Kasanın içerisine takacağınız aydınlatmalar vasıtası ile sistemini daha değişik gösterebilirsiniz. Bu temperli camın birazcık karartılmış olduğunu da söyleyelim. Yani aydınlatmalar tahmin ettiğinizden birazcık daha nefes kalabilir.

Üst panelde bir tane manyetik toz filtresi bulunuyor. Buna ayrıca kasanın altında da PSU’ya toz girmesini engellemek için gene bir toz filtresi mevcut. Giriş çıkış portlarında ise sırayla açma/kapama düğmesi, bir tane USB 3.0, bir tane USB Type-C, hoparlör/kulaklık girişi ve reset tuşu bulunuyor.

Kasanın iç bölümü ile devam edelim. Üründe PSU’yu saran bir koruma paneli mevcut. PSU’dan çıkan kablo karışıklığını gayet hoş saklıyor. Bunun dışında içerisinde kauçuk paneller olmasa da kabloları saklamak için hususi bir alan yapılmış. Bu sayede arkadan öne doğru uzanan kabloların imaj kirliliği oluşturması engellenmiş.

Son olarak ürünün fiyat bölümüne gelecek olursak Corsair 4000D 1.800 TL civarında bir fiyat etiketine sahip. Kesinlikle rakiplerine göre özellikleri ve tasarımı açısından bakarsak bu parayı hak ettiğini söyleyebiliriz. Ürünün Airflow isimli bir sürümünün daha olduğunu da belirtelim.

Corsair 4000D – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 453x230x466mm
Anakart Desteği E-ATX, ATX, Micro ATX, Mini ITX
Sürücü Yuvaları 2x 3.5inç + 2x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 1x USB 3.1 Type-C, 1x USB 3.0 Type-A, 1x Kulaklık/Mikrofon
Dahili Fan Sayısı 2 tane 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 6 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 170mm
Ekran Kartı Desteği 360mm
PSU Desteği 180mm Fakat HDD kafesi çıkarılırsa 220mm
Radyatör Desteği Ön 280mm/360mm
Üst 240mm/280mm

NZXT H510

NZXT H510

Özellikle yurt dışında meydana getirilen PC kurulumlarına göz atıyorsanız sıklıkla karşınıza NZXT H510 çıkıyordur. Dünya üstünde en çok tercih edilen PC kasalarından birisi. Bu nedenle en iyi PC kasası sıralamasında kendine yer buluyor.

İki değişik renk seçeneğine haiz NZXT H510. Siyah ve beyaz olarak seçenekleri mevcut. Siyah kasanın içerisinden kırmızı bir şerit geçiyor. Aynı şerit alanı beyaz kasa içerisinde beyaz olarak mevcut. Fakat bu kasada olan hoş bir hususiyet bu parçanın değiştirilebiliyor olması. Örneğin mavi ya da mor gibi renkler kullanabilirsiniz.

Kasanın ön panelinde NZXT logosu gömülmüş durumda ve bundan öteki hiç bir şey yok. Bu nedenle olabildiğince sade. Sol yanısıra temperli cam mevcut. Bu temperli cam PSU müdafaasının olduğu bölümden en tepeye kadar yükseliyor.

Bu kasanın en büyük özelliği ise kablo toplama mevzusu ile alakalı olağanüstü derecede huzurlu bir kullanımı olan olması. Neredeyse kasanın içerisinde kablo gözükmüyor. Az ilkin bahsetmiş olduğumuz renkli şerit kısım kabloları mühim miktarda saklarken kasanın sağ tarafındaki paneli ise olabildiğince geniş bir kablolama alanına sahip. Ayrıca kasanın üst tarafında ise bir tane fandan gelecek tozları engelleyeme yeten bir toz filtresi bulunuyor.

NZXT esasen PC kasaları ile ün yapmış bir marka. Daha çok sıkıcılıktan yana. Ama kasa tasarımları bunun yanı sıra daha heybetli hale getirmeye de uygun. Bu hoş kasanın tutarı takribi 1.400 TL bandında. Yeterli bütçesi olanlar için hoş bir alternatif. Çünkü uzun süre boyunca en iyi PC kasası sıralamasında duracak gibi gözüküyor.

NZXT H510 – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 210x460x428mm
Anakart Desteği Mini-ITX, MicroATX, ATX
Sürücü Yuvaları 2+1 3.5inç ve 2+1 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 1x USB 3.1 Gen 2 Type-C, 1x USB 3.1 Gen 1 Type-A, 1x Kulaklık Ses Jakı
Dahili Fan Sayısı 2 tane 120mm fan bulunuyor. Ayrıca 4 adete kadar da destekliyor.
CPU Soğutucu Desteği 165mm
Ekran Kartı Desteği 381mm’ye kadar destekliyor. Fakat önde sıvı soğutucu olmadan. 325mm’ye kadar destekliyor. Ama önde sıvı soğutucu kurulu iken.
PSU Desteği Standart
Radyatör Desteği Ön 2x120mm/2x140mm
Üst 1x120mm/1x140mm. Fakat 1x120mm AER F120 fan dahilken.
Arka 1x120mm. Fakat 1x120mm AER F120 fan dahilken.

Sharkoon REV200

Sharkoon REV200 - en iyi pc kasası

En iyi PC kasası önerileri listesinin en ekstrem kasası ile karşı karşıyayız. Çünkü bu kasayı diğerlerinden değişik kılan noktası anakart bağlantılarının kasanın arkasından değil, üzerinden yapılması! Sharkoon REV200 ile listemize devam ediyoruz.

Anakart bağlantılarının yukarıdan yapılması monitör kartını aslında bilvasıta olarak dikey olarak kullanmamızı sağlıyor. Bu sayede monitör kartının sarkma problemi da ortadan kalkıyor. Peki o denli kablo iyi mi saklanıyor deseniz Sharkoon buna geniş bir taksim ayırarak yanıt veriyor. Çünkü harbiden geniş bir taksim ayırmış. Bu sayede bu sıkıntınızı rahatça çözebiliyorsunuz.

En iyi PC kasası önerileri listesinin en başından beri “Sol taraftaki açık oturum temperli cam” ifadesini kullanıyorduk. İşte şimdi bu vaziyet da değişti. Çünkü kasanın sol değil sağ yanından içerisini görebiliyorsunuz. Yani masanızda kasayı sağ tarafa değil sol tarafa koymak durumundasınız.

Ürünün değişik bir kasa olduğunu belirtmiştik. Kasayı satın aldığınızda yanısıra gelen 5 tane ARGB fan ile kasanın içerisinde sağlayacağınız hoş görünümü buradan rahatça görebiliyorsunuz. Bu fanların üç tanesini önde iki tanesini de arkada kullanabilirsiniz.

Kasanın ön panelinin bir bölümü fırçalanmış metal görünüme sahipken öteki bölümü ise temperli cama sahip. Aslında olabildiğince şık ve modern bir manzara sağlamış. Bunun yanı sıra kasanın kablo düzenini sağlayacağımız sol paneli ise kapakla arasında tam 2cm boşluk bulunduruyor. Bu sayede kablolama mevzusu ile alakalı olabildiğince büyük bir rahatlık sağlıyoruz.

Üst panelde ise giriş çıkış portları mevcut. 2 tane USB 3.0, 2 tane USB 2.0, kulaklık/mikrofon girişleri ile açma kapama düğmesiyle beraber reset düğmesi bulunuyor. Aslında kasanın geri kalanına bakarsak olabildiğince sade kalmış.

Bu kasada noksan olan kısım ise USB Type-C girişi olmaması. Çünkü inkilap niteliğindeki bu kasarada USB 2.0 kullanmak birazcık yersiz. Ayrıca USB Type-C kullanmamak da büyük kusur olmuş. En iyi PC kasası önerileri listesinin en değişik ürünü olan bu kasayı satın almak dilerseniz 2.400 TL fiyat etiketine sahip.

Sharkoon REV200 – Satın Al

Teknik Özellikleri

Boyut 484x215x485 mm
Anakart Desteği Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Sürücü Yuvaları 2x 3.5inç + 4x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0/2x USB 2.0/Audio set
Dahili Fan Sayısı 5 tane ARGB fan bulunuyor. Ama daha fazlasını desteklemiyor.
CPU Soğutucu Desteği 165mm
Ekran Kartı Desteği 323mm
PSU Desteği 200mm

Phanteks Eclipse P600S

Phanteks Eclipse P600S

En iyi PC kasası önerileri listemize daha büyük bir model ile devam ediyoruz. Phanteks tarafınca tasarlanan Eclipse P600S, listede yer edinen önceki modellerden daha büyük bir Midi-Tower olarak karşımıza çıkıyor.

Ürünün sessiz tasarımının yanı sıra iki tarafı temperli cam açık oturum ile kaplı şık bir görünüşü olduğunu belirtelim. Ayrıca çift sistemleri desteklemesi için E-ATX’e ayrıca Mini-ITX girişinin olduğu da dikkat çekiyor.

Eclipse P600S modelinde iki tane USB 3.0 bağlantısına ayrıca 1 tane Type-C girişi yer alıyor. Bu da modern kasalarda olması ihtiyaç duyulan mühim bir özelliği barındırdığını belirtelim. Ayrıca ürünün entegre izolasyon malzemesini daha iyi bir hava akışı için kasadan ayırmak mümkün.

Phanteks’in Eclipse P600S modeli hem etkin bir sistem toplamak hem de şık bir imaj kurmak için son aşama uygun. Bu modelin fiyatı ise aşağı yukarı olarak 3.700 TL’den başlıyor. Farklı renk alternatifleri olduğunu da belirtelim.

Teknik Özellikleri

Boyut 520x240x510 mm
Anakart Desteği Extend ATX, Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Sürücü Yuvaları 3x 3.5inç + 4x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0/1x USB 3.1 Gen 2 Type-C/Audio set
Dahili Fan Sayısı 3 tane fan bulunuyor. Toplamda 7 fana kadar yardımcı sağlıyor
CPU Soğutucu Desteği 190mm
Ekran Kartı Desteği 435mm
PSU Desteği 200mm

Cougar Conquer

Cougar-Conquer

Tasarımıyla olağanüstü bir imaj sunan Cougar Conquer modeliyle devam ediyoruz. Son aşama agresif ve fütüristik bir imaj elde eden Conquer, listemizdeki en enteresan modellerden biri gibi gözüküyor. Aynı zamanda listemizdeki en büyük kasa olduğunu da belirtelim.

Midi Tower türünde bir kasa olsa da hem yükseklik hem de derinlik açısından son aşama huzurlu bir kuruluma imkân sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bilhassa port mevzusu ile alakalı beklenen performansı göstermediğini söylemek gerek.

Kasada üç tane kurulu fan yer alıyor. Üstelik bu fanların LED ışıklandırması olduğunu da söyleyelim. Buna ayrıca alüminyum ve iki temperli cam da kasanın tasarımına ekstra bir şıklık katıyor.

Listemizin en geniş kasası olan Cougar Conquer modelinin Full Tower bir versiyonu de mevcut. Ancak bazı zamanlar ülkemizde temin etmek olası olmuyor. Eğer daha büyük bir kasa arıyorsanız o modeli de incelemenizi öneri ediyoruz. Cougar Conquer modelinin fiyatı ise aşağı yukarı 5.000 TL’den başlıyor.

Teknik Özellikleri

Boyut 685x255x580 mm
Anakart Desteği Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Sürücü Yuvaları 3x 3.5inç + 4x 2.5inç
G/Ç Bağlantı Portları 2x USB 3.0/Mikrofon/Ses
Dahili Fan Sayısı 3 tane fan bulunuyor. Toplamda 5 fan destekliyor. LED ışıklandırması da mevcut.
CPU Soğutucu Desteği 190mm
Ekran Kartı Desteği 350mm
PSU Desteği 220mm

Sizin Favori Bilgisayar Kasa Modeliniz Hangisi?

Teknoloji.org olarak en iyi PC kasası önerileri sıralamasında sizinle 15 değişik ürünü inceledik. Bu 15 ürün değişik özelliklere sahip, değişik fiyat aralıklarına sahip. Tabii ki listeye daha çoğu ürün eklenebilir. Fakat biz bu sayıyı 15 ürün ile sınırlı tuttuk.

Bu PC kasaları arasından size İdeal hangisi ise rahatça alabilirsiniz. Ayrıca satın alma işlemlerini yapmadan ilkin değişik yerlerden fiyat alarak karşılaştırmakta yarar var. Bizim sizlere yazmış olduklarımız takribi fiyat bilgileridir.

Bunun dışında aylık olarak güncellemekte olduğumuz En İyi Oyun Bilgisayarları (Dizüstü Modeller) isimli içeriğimizi de inceleyebilirsiniz. Bu sıralama içerisinde sizin en çok dikkatinizi çeken ya da en çok beğendiğiniz PC kasası hangisi ise bizlere yorumlarda bildirmeyi de unutmayın!

Önerilen Yazı;  Microsoft Outlook for 2011 Mac E-posta Kurulumu Nasıl Yapılır?

Yorum yapın