Resimden font bulma prosedürü iyi mi yapılır? Özellikle dizayn ile uğraşan kişilerin en büyük sorunlarından biri resminden font bulmaktır. Kimi vakit bu fontlar olabildiğince belirgin olsa da son aşama uğraştırıcı örnekler de karşımıza çıkabilir. Biz de bu nedenden kaynaklı resimden font bulma prosedürü iyi mi yapılır konusunu ele almaya karar verdik.
Her bir font ya da makale tipi, karakterlerinin şekil, ebat vb. unsurlarıyla kendine hastır. Bu nedenle fontları tam anlamıyla bulmak bazen olabildiğince zorlayıcıdır. Yine de birbiri yerine kullanılabilecek birtakım fontların varlığından da laf edebiliriz. Ancak bu durumda da gözle ayırt edilmesi zor farklılıklar ortaya çıkmaktadır.
Peki bu şekilde bir durumda font ararken ne yapmamız gerek? Tam da bu aşamada yazılımlar ve web siteleri yardımımıza koşuyor. Resimden font bulma prosedürü vasıtası ile rastgele bir yerde gördüğünüz ve fotoğrafına haiz olduğunuz fontları bulabilirsiniz. Üstelik sadece ana fontu değil benzer fontları da aynı şekilde görüntüleyebilirsiniz. Böylece ücretli bir font yerine bedava alternatifini tercih etmeniz mümkündür.
Size rehber olması adına resimden font bulma işlemiyle alakalı mühim iki başlığı ele aldık. Bunlardan ilki Photoshop uygulamasını kullanarak resimden font bulma oluyor. Eğer hali hazırda Photoshop kullanıyorsanız bu teknik işinizi epey kolaylaştıracaktır.
İkinci teknikte ise web siteleri vasıtasıyla font bulma prosedürünü ele aldık. Burada tercih edeceğiniz web sitesine ayrıca değişik alternatifler bulabilmek adına çok sayıda siteyi listeledik. Şimdi sözü uzatmadan içeriğimize geçelim. İşte karşınızda resimden font bulma yöntemleri!
İçindekiler
Resimden Font Bulma: Photoshop
Bir resimden font bulma prosedürü için uygulayabileceğiniz ilk teknik Photoshop kullanmak oluyor. Eğer hali hazırda Photoshop kullanıyorsanız ek rastgele bir araca ihtiyaç duymadan prosedürü halledebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip etmeniz gerekmekte:
- Öncelikle fontunu bulmak istediğiniz görseli indirin. Eğer bu sadece bir metinse monitör görüntüsü almak da işinize yarayacaktır.
- Daha sonra sisteminizde yüklü olan Adobe Photoshop uygulamasını çalıştırın. Eğer sisteminizde Photoshop yüklü değilse Adobe’nin resmi sitesinden indirebilirsiniz.
- Ardından “dörtgen işaretleme aracı” ile öğrenmek istediğiniz fontu işaretleyin. Dilerseniz bu aracı “M” tuşuna basarak da aktifleştirmeniz mümkündür.
- Bu işlemin sonra vasıta çubuğundan Yazım seçeneklerine ulaşın. Hemen sonra Yazı Tipini Eşleştir opsiyonu ile devam edin.
- Tüm bunların sonra Photoshop işaretlediğiniz bölümdeki makale tipini sizin için belirleme edecektir. Dilerseniz sisteminizde yüklü olanlardan birini kullanabilirsiniz. Ancak Photoshop internetten indirmeniz için de alternatifler sunmaktadır.

Görüldüğü suretiyle birkaç kolay adımda resimden font bulma prosedürü Photoshop üstünden gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle esasen Photoshop kullanan biriyseniz bu özelliği kullanmanızı öneri ediyoruz. Böylece rastgele bir halde çevrimiçi araçlarla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca internetiniz olmadığı dönemlerde bile bu özelliği kullanabilirsiniz.
Hatta Photoshop üstünden bir dizayn yapıyorsanız ve font bulmanız gerekiyorsa bu hususiyet yaşam kurtarıcı olabilir. Ancak bütün tasarımcıların Photoshop kullandığını söyleyemeyiz. Ayrıca değişik bir sebepten kaynaklı da font arıyor olabilirsiniz. Peki bu şekilde bir durumda ne yapmak gerekir? İşte burada devreye resimden font bulma siteleri girmektedir. Sizler için en iyi resimden font bulma sitelerini de listeledik.
Resimden Font Bulma Siteleri – 2022
Listemizde etkin bulunduğunu düşündüğümüz resimden font bulma siteleri yer alıyor. Bu sitelerin arasında değişik font bulma alternatiflerine de yer verdiğimizi belirtmekte yarar var. Örneğin font bulmak için eklentiler de listemizde yer alıyor. Ayrıca bir fontu belirleme ettikten sonra indirebileceğiniz birkaç siteye de içeriğimizde yer verdik. Şimdi ilk site ile listemize başlayalım.
My Fonts – What the Font
Resimden font bulma siteleri listemizin ilk esnasında My Fonts tarafınca tasarlanan What the Font yer alıyor. Her gün çoğu insanoğlunun kullandığı bu site font arama siteleri arasında en popülerlerden biri. Esasında font satın alabileceğiniz bir satış sitesi olan MyFonts, bu vasıta ile de kullanıcılarına destek oluyor.
What the Font ile font bulma prosedürü için birkaç adımı takip etmeniz gerekmekte. Öncelikle fontun da bulunmuş olduğu bir görseli bu sitede yer edinen araca yüklemelisiniz. Daha sonra vasıta sizden fontu kutucuk içine almanızı isteyecektir. Yazılı rastgele bir bölümü kutucuk ile işaretleyerek devam edebilirsiniz.
Son olarak ise işaretlediğiniz fontun adı karşınıza çıkacaktır. Eğer birebir benzerini bulamazsa en yakın alternatifleri sunacaktır. Ayrıca isterseniz fontu bu siteden satın almanız da mümkündür. Tabii ki bedava alternatifleri de sunacağını belirtelim.
Font Squirrel – Font Identifier
Resimden font bulma siteleri listemizin ikinci esnasında ise Font Squirrel tarafınca tasarlanan Font Identifier yer alıyor. Aynı MyFonts gibi Font Squirrel da bir font satış sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak font satışına ayrıca kullananların font keşfetmesi için de bir aracı siteye eklemiş gibi gözüküyor.
Font Identifier aracını kullanmak için ilk ilkin metnin bulunmuş olduğu bir görseli siteye yüklemeniz gerekmekte. Ancak isterseniz internette yer edinen bir görselin URL’i ile de bu prosedürü gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra fontun yazılı olduğu bölümü seçmeniz gerekiyor. Hemen sonra prosedürü tamamlayarak fontun ismini öğrenebilirsiniz.

What Font Is
Resimden font bulma listemizin sıradaki sitesi ise What Font Is oluyor. Hem ücretli hem de bedava iki versiyonu bulunan What Font Is, piyasadaki en iyi font bulma siteleri arasında yer alıyor. Üstelik font bulma aracına ayrıca benzer fontları da bu siteden bulmanız mümkün. Hatta oluşturduğunuz bir fontu webfont haline getirecek bir araca bile sahip.
Eğer bir resimden font bulmak istiyorsanız What Font Is anasayfasına ulaşmanız gerekmekte. Daha sonra fontunu bulmak istediğiniz resmi sitedeki alakalı alana yükleyin. Dilerseniz bir görseli kopyalayıp yapıştırabilirsiniz ya da URL kullanabilirsiniz.
Resmi yüklendiğinde sadece metnin kalacağı şekilde resmi kırpın. Bu prosedür esnasında vasıta size olabildiğince destek olmaktadır. Hatta harflerin aleni renkli olduğu koyu renkli bir görsel kullanıyorsanız suni zeka sizin için görseli daha kolay bulunabilir hale gelecektir. Bu işlemin sonra sitenin resimde bulmuş olduğu harflerin karşılığını altındaki kutucuğa yazmanız gerekmekte. Yaklaşık 6-8 harfi yazdıktan sonra fontunuz bulunmaya hazır hale gelecektir. Dilerseniz sadece bedava fontları da aratabilirsiniz.
Fontspring
Resimden font bulma prosedürü için kullanabileceğiniz bir öteki site ise Fontspring oluyor. Font Squirrel ile olabildiğince benzer bir araca haiz olan Fontspring de son aşama etkin bir site olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu sitedeki prosedür her kullanıcı için makul olmayabilir. Çünkü bazen zorlayıcı bir prosedür olabiliyor.
Fontspring ile resimden font bulma için ilk ilkin web sitesine giriş yapmanız gerekmekte. Daha sonra font bulma aracına dilediğiniz görseli yükleyin. Bu işlemin sonra site sizden resmin alakalı bölümünü işaretlemenizi isteyecektir. İşaretlediğiniz yerde sadece bir makale tipi olmasına dikkat edin.
Daha sonra vasıta sizden birtakım harfleri doğrulamanızı isteyecek. Örneğin, N harfinin bulunmuş olduğu resmin altındaki kutucuğa “n” yazmalısınız. Bunu yaparken sadece ufak harf kullanın. Ayrıca biçimi bozulmuş harfleri boş bırakın. Bu işlemlerin sonra aradığınız fontu size sunacaktır.
Adobe Fonts
Resimden font bulma prosedürü için kullanabileceğiniz bir öteki site ise Adobe Fonts olarak karşımıza çıkıyor. Daha ilkin Photoshop ile font bulma tekniği de Adobe’nin geliştirdiği bir hususiyet olarak karşımıza çıkmıştı. Ancak Fonts vasıtası ile direkt olarak web üstünden aradığınız fontu bulmanız mümkündür.
Bunun için Adobe Fonts sayfasına ulaşmalı ve “Search by image” düğmesine tıklamalısınız. Daha sonra fontunu bulmak istediğiniz resmi siteye yükleyin. Ardından resimden sadece bir kelime ya da harf grubunu seçin. Bir sonraki aşamada Adobe size belirlediğiniz yazıyı kutucuk içerisinde sunacaktır. Eğer makale doğru değilse düzenleyin ve prosedürü tamamlayın.
Resimden Font Bulma: Diğer Kaynaklar

WhatFont
Listemizin sıradaki aracı bir web sitesi değil. Chrome Web Mağazasından indirebileceğiniz WhatFont bir tarayıcı eklentisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu eklentiyi kullanarak rastgele bir web sitesinde yer edinen fontu derhal belirleme edebilirsiniz.
Bunun için yapmanız ihtiyaç duyulan şey Chrome mağazasından WhatFont eklentisini indirmek oluyor. Daha sonra tarayıcınız eklentiler bölümünden WhatFont’a tıklayarak sitedeki bütün fontları öğrenebilirsiniz. Üstelik bunun için sadece sıçan imlecini metnin üstüne getirmeniz yeterli. Hiçbir yere tıklamanıza bile gerek yok.
Fonts Ninja
Bir öteki font bulma eklentisi ise Font Ninja olarak karşımıza çıkıyor. WhatFont gibi rastgele bir fontun üstüne gelip o fontun ne işe yaradığını bu eklenti vasıtası ile öğrenebilirsiniz. Buna ayrıca Font Ninja gelecek dönemde de bu fontlara rahatlıkla ulaşmanız için birkaç özelliğe sahiptir.
Örneğin Font Ninja ile belirlediğiniz fontları kaydedebilirsiniz. Böylece daha sonra kullanmak için bir font sıralaması oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu fontları tecrübe etmek için de bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Üstelik font ile alakalı ayrıntılı bilgiler, fiyat vb. öğeleri da Fonts Ninja ile öğrenebilirsiniz.
Font in Logo
Listemizde yer edinen bir öteki font bulma sitesi ise Font in Logo oluyor. Daha ilkin değindiğimiz resimden font bulma sitelerinden değişik olan bu sitede meşhur şirketlerin kullandığı fontları görüntüleyebilirsiniz. Örneğin Google ya da Amazon’un kullandığı fontları bulmak için bu siteyi kullanabilirsiniz.
Bunun için yapmanız ihtiyaç duyulan Font in Logo sitesine ulaşmak ve arama çubuğuna alakalı firmanın ismini girmek. Tabii ki sadece firma bazlı arama yapmak zorunda değilsiniz. Buna ayrıca makale tiplerine göre de arama yapabilirsiniz. Örnek vermek gerek görülürse Serif makale tipi kullanan firmaları bir arada görüntüleyebilirsiniz. Tam tersi olarak fonta göre firma araması da yapmanız mümkündür.
Google Fonts
İçeriğimizde değineceğimiz olabildiğince mühim bir kaynak ile listemize devam ediyoruz. Google Fonts, uzun zamandır çoğu insan için ana font deposu olarak anlatım ediliyor. Açık kaynaklı font ailelerine haiz olan Google Fonts ile aradığınız fontları bulmak olabildiğince kolay.
Bu siteyi kullanabileceğiniz bir yöntem, öteki sitelerde meydana getirilen aramalarla bağlantılıdır. Örneğin, resimden font bulma sitelerinden aradığınız fontu buldunuz. Ancak paralı bulunduğunu gördünüz ve alternatiflerine göz atmaya başladınız. Böyle bir durumda Google Fonts’ta da çıkan alternatifleri bulmanız olasıdır.

Resimden Font Bulma: Genel Değerlendirme
Bu içeriğimizde resimden font bulma işlemine dair çoğu deposu ve tekniği ele aldık. Bu yöntemler arasında ücretli ya da bedava olarak kullanabileceğiniz çoğu vasıta bulunmaktadır. Tabii ki her vakit en doğru kararı almanız olası olmayabilir. Örneğin görsel bulanıksa ya da makale karakterleri tam anlamıyla okunmuyorsa değişik sitelerde denemenizi öneriyoruz. Tabii ki bu şekilde bir durumda resim netleştirme sitelerine de başvurabilirsiniz.
Resimden font bulma içeriğimiz burada sona eriyor. Konuyla alakalı sorularınızı aşağıda yer edinen yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca içeriğimiz ile alakalı görüşlerinizi de yorumlar kısmından iletebilirsiniz.