Twitter kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Twitter, dünya genelinde maksimum kullanılan ve kitlesinin eğitim seviyesinin en yüksek olduğu, toplumsal medya platformlarından biridir. Bu yüzden Twitter’da etkinlik içerisinde olurken epey dikkatli olmalısınız. Çünkü, en ufak harekette isminiz piyasadan silinebilir, şahsınıza davalar açılabilir ve başınız ağrıyabilir. Bu yüzden genel hatlarıyla toplumsal medyada bilhassa Twitter’da yaptıklarımıza dikkat etmemiz gereklidir.

İçindekiler

Twitter’da Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Peki Twitter’da dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan şeyler nelerdir? Şimdi bu soruya cevap vermeye çalışacağız. İşte adım adım Twitter kullanırken kesinlikle dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan hususlar.

1) Hakarette Bulunmamak

Twitter kullanıcılarının en müzdarip olduğu konulardandır. Twitlerin dibine atılan yorumlarda ya da mesajlarda insanoğlu sıkça hakarette bulunmaktadır. Fakat meydana getirilen bu hakaretlerin cezası vardır. Gerek Twitter gerekse Türkiye Cumhuriyeti Yasaları bu cezaları destekliyor. Twitter hesabınızı geçici süreliğine kısıtlandırabilir ya da kalıcı olarak kapatabilir.

Ayrıca hakarette bulunduğunuz şahıs sizden davacı olabilir. Bir tweet yüzünden para cezaları ödemek zorunda kalabilirsiniz. Hakaretleriniz oldukça ileri düzeyde ise hapis bile yatabilirsiniz.

2) Değerlere Saygı Duymak

Twitter’a her bölgeden erişim olduğundan değişik değerlere haiz insanoğlu bulunmaktadır. Bu insanoğlu elbetteki değerlerini yansıtan tweetler atacaktır. Eğer siz kendi değerlerinizi içeren tweetler atıyorsanız, başkasının değerine saygıda bulunmuyorsanız. O değere haiz kitle tarafınca saldırıya uğrayabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız yakınma edilip kapattırılabilir.

Radikal bir gruba oldukça ileri düzeyde hakaretleriniz varsa reel hayatınızda da başınız ağrıyabilir. Hoşgörülü, saygılı ve dikkatli olun.

3) Kötü Söylemden Kaçınmak

Bilindiği suretiyle Twitter, düşünce platformudur. Bu nedenle Twitter üstünden çoğu kanaat yazısı paylaşılıyor. Elbette ki sizlerde kendi düşüncelerinizi içeren tweetler yazacaksınız ama bu tweetleri yazarken oldukça dikkatli olmalısınız.

Özellikle devlet,siyaset hikayelerinde oldukça dikkatli olmalısınız. Çünkü, Twitter’ın yanı sıra devlet tarafınca da ağır cezalara maruz kalabilirsiniz. İktidar ile devleti karıştırmayın. İkisi oldukça değişik şeylerdir. Araştırmanızı yapın ona göre yazılarınızı yazın.

4) Yalan Haberlere İnanmamak

Türkiye’de genel hatlarıyla meydana getirilen bir şey vardır; işin aslını öğrenmeden, toplumsal medyadaki haberlere inanmak. Bu tamamiyle yanlıştır. Olmayan şeyler ile alakalı meydana getirilen haberlere yapmış olduğunuz yorumlar sizi ufak duruma düşürebilir.

Sosyal medya üstünden paylaşılan fotoğraf, haber, video gibi içerikler ile alakalı yargıda bulunmak istiyorsanız ilkin araştırmalısınız.

5) Bulunduğunuz Kurum Veya Şirket Hakkında Eleştiriden Kaçınmak

Özellikle Twitter üstünden bağlı olduğunuz kuruluş hakkında fena yorumlardan kaçının. Çünkü en ufak bir hatanızda işinizden olabilirsiniz ya da bağlı olduğunuz devlet kurumundan ihraç edilebilirsiniz. Bu yüzden çatısı altında olduğunuz kuruluş ile alakalı yorumdan kaçının.