Canva İnceleme

resim57813934
resim57813934

Canva nedir? Canva ile ne yapılır? Canva iyi mi kullanılır? Canva uygulaması ne işe yarar? Bu tür ve buna benzer sorularınızın yanıtı yazımızda.

Neler Okuyacaksınız? →

Canva

Canva, 2012 senesinde kurulmuş bir grafik dizayn aracı internet sitesidir. Sürükle ve bırak formatını kullanır ve bir milyondan fazla fotoğrafa, grafiğe ve makale tipine erişim sağlar. Tasarımcıların yanı sıra profesyoneller tarafınca da kullanılır. Araçlar hem internet hem de matbu medya tasarımı ve grafikleri için kullanılabilir.

Canva Tarihçesi

Şirket 1 Ocak 2012 tarihinde Sydney, Avustralya’da Melanie Perkins tarafınca kurulmuştur. Daha ilkin Avustralya’nın en büyük senelik yayıncısı olan Fusion Books’u kurdu. Canva’nın ilk senesinde 750.000’den fazla kullanıcısı vardı. Sosyal Medya ve Teknoloji uzmanı Guy Kawasaki şirkete Nisan 2014’te Baş şef olarak katıldı. 2015 yılında, firmanın marketing malzemesi üretimi için bir vasıta almış olduğu Canva for Work başlatıldı.

2016/17 mali yılında, gelir 6,8 milyon dolardan 23,5 milyon dolara terfi etti ve 3,3 milyon dolar oldu. 2017 senesinde kârlılık kazanmıştır ve 294.000 ödeme yapan müşteriye haiz oldu. 2018 senesinde Avustralya ve San Francisco’da ofisleri olan 200 çalışanı bulunmaktadır. Ocak 2018’de Perkins, Sequoia Capital, Blackbird Ventures ve Felicis Ventures’ten 1 milyar dolar değerinde 40 milyon dolar kazandığını açıkladı.

Haziran 2018’de Canva, tasarımlarını ve resimlerini platforma entegre etmek için Dropbox ile ortak olacağını açıkladı.

Canva Nedir?

Tarihçesine uzunca bir değindikten sonrasında aslolan sorumuza gelelim, Canva nedir?

Canva, kullanması son aşama kolay olan ve size destek olabilecek bir takım şablonları sunan bedava bir öteki online grafik aracıdır. Görsel dizayn yaratmanın ve vasıfsız olanlara grafik tasarımın büyüsünde yardım etmenin süratli ve kolay bir yolu olması gerekiyordu.

Canva , kolay bir sürükle bırak arayüzüne haiz ücretsiz bir grafik dizayn aracıdır. Hızlı ve bereketli bir halde ustalaşmış sahneler üretme kabiliyeti bu programın ekmeği ve tereyağıdır. Asgari grafik dizayn deneyimine haiz olanlar bile hoş tasarımlar kurmayı kolay bulacaklar.

2012 senesinde başlatılmasından bu yana, Canva 10 milyondan fazla kullanıcı toplamıştır ve bunun nedenini idrak etmek kolaydır. Kullanıcılar aşağıdakiler dahil aşağı yukarı her tür resim içinde ne olduğu oluşturabilir:

  • Blog yayını görüntüleri
  • Sosyal yazılar, reklamlar, kapak fotoğrafları, afişler ve simgeler
  • Pinterest grafikleri
  • E-posta marketing görselleri
  • İnfografikler
  • …ve dahası

Canva’da bir hesaba kaydolmak , daha önceden hazırlanmış şablonlara, resimlere ve simgelere (binlerce şahıs tamamiyle parasızdır ve ötekiler 1 Amerika Doları / tutara tabidir) ve yüzlerce makale tipine anında erişim sağlar.

Küçük işletmeniz için harika görseller kurmak için ihtiyaç duyduğunuz her şey parmaklarınızın ucunda.

Canva Bedava mı?

Özgür ve ödeme yapan kullanıcılar içinde ufak bir farklılaştırıcının girmiş olduğu yer burasıdır.

Ücretsiz versiyonu kullananlar için, Canva’da seçim yapabileceğiniz ve işbirliği yapan ekibinizi 10 üyeyle sınırlayabileceğiniz birazcık daha sınırı olan şablonlar var. Daha da önemlisi, size hiç bir imaj sunmuyor. Kullanmak istediğiniz rastgele bir görüntünün size ait olması ya da kullanmanız için lisanslı olması gerekir. Size 1 Amerika Doları değerinde bir parça satıyor.

Ücretli bir işletme sınıfı hesabını tercih edenler, 30 üyeli bir takım hesabı ve ilaveten Canva’nın iddia etmiş olduğu şeylere 300.000 görüntüden oluşan bir veritabanı alacaktır . Ayrıca, tasarımlarınızı tekrar boyutlandırmanıza destek olabilir . Diğer mühim noktalar, hususi makale tiplerinin kabulünü, renk paletlerini ve şablonları kaydetme kabiliyetini içerir.

Programın “ücretsiz” versiyonundan bahsettiğimizi duydunuz, bu nedenden dolayı ücretli planla neleri kaçırdığınızı merak ediyor olabilirsiniz .

Programın ücretli sürümündeki en büyük fark, şunları yapabilmektir:

  • Tasarımlarınızı tekrar boyutlandırın
  • Özel makale tipleri yükle
  • Fotoğraflarınızı klasörler ile düzenleyin
  • Ek fotoğraflara, resimlere ve şablonlara erişin

Tavsiyemiz: Ücretsiz plan çoğu özelliğe haiz olduğundan, büyük ihtimalle yükseltme ihtiyacı hissetmeyeceksiniz!

Tasarımlarınızı daha iyi hale getirmek için 6 Canva aracı

Izgara aracı kısayolunu deneyin

Izgara aracı (grid tool), metninizi, simgelerinizi ya da tasarımınızda ki öteki unsurları kusursuz bir halde hizalamaya destek olur. Izgarayı göstermek için klavyenizdeki “command / control” plus “;” tuşlarına basın.

Metninize bir kutu ekleyin

Metninizin birazcık daha öne çıkmasını istiyorsanız, bir kutu eklemeyi deneyin. “Seçenek” artı “shift” artı “b” klavye kısayolunu kullanın.

Yazı tipi ve renk eşleştirme araçlarını kullanın

Tasarımlarınız da kullanacağınız makale tipi ve renk seçenekleri önemlidir. Birlikte çalışan seçenekleri seçmenize destek olmak için makale tipi ve renk eşleştirme aracından yararlanın. Bunlar, bilhassa bir tasarıma baştan başladığınızda kullanışlıdır.

  • Yazı Tipi Eşleştirme Aracı
  • Renk Kombinasyonu Tablosu

Resimlerinizi kırpın

Fotoğrafınızı tekrar boyutlandırın ve ölçeklendirin ve tasarımınızı kırpma aracıyla dönüştürmeye destek olun. Canva’da iyi mi ürün verileceğinden emin değil misiniz? Çok kolay ve hatta online harika bir öğretici var.

Ücretsiz dizayn okuluna kaydolun

İlham almak istiyorsanız ya da programı daha bereketli ve etkili bir halde kullanmayı öğrenmeye devam etmek istiyorsanız, Canva Tasarım Okulu‘na bakın . Bu okul gittikçe artan sayıda makale, eğitim ve ipucu koleksiyonu sunmaktadır ve erişim ücretsizdir. Seçim yapabileceğiniz bir dizayn kursları kütüphanesi bile var.

Uygulamayı dene!

Hareket halindeyken süratli bir grafik oluşturmanız gerek görülürse iOS tabanlı uygulamayı indirin. Masaüstü sürümünde yapmış olduğunuz Canva uygulamasında aynı dizayn özelliklerine sahipsiniz. Programınızla ne vakit (ve nerede) çalışırsa harika tasarımlar yaratabilirsiniz.

Sonuç

Kontrol ettiğim ve Canva ile konuştuğum birkaç şahıs bana olabildiğince enteresan bir bakış açısı verdi. Bunlardan biri bir öğretmen ve çocuklara öğretmek için kolay görseller oluşturmanın harika bulunduğunu belirtti. Tasarımcı arkadaşımın bir şey haricinde söyleyecek harika bir şeyi yoktu – Photoshop’un yapmış olduğu büyük kaynakları tüketmiyordu.

Benim açımdan, ustalaşmış kariyerimin çoğunda, ben bir yazar ya da editördüm ve kendimi üretmese bile, seviye ve grafiklerle alakalı birazcık deneyimim oldu. Bu yüzden, Canva ile ufak çevrelerde dolaşmaktan sıkılmaya başladım.

Kullanımı çok kolay bulunmasına rağmen, baskıda istediğim çıktı türü için çok kolay bulunduğunu kanıtladım. Öte yandan, anlık görseller kurmak için harikadır, fakat şablonları binlerce kişiyle paylaşmak isteyeceğinize aldırmadığınız sürece.

Bunun ufak bir işletme ya da şahsi gözünden kıymetli , büyük ihtimalle ikincisinden daha eski bir şey bulunduğunu düşünüyorum.

İnfografik ya da grafik yapma araçları ile alakalı malumat almak dilerseniz İnfografik Yapma Araçları isimli makalemizi denetim edebilirsiniz.