Dns_Probe_Finished_Nxdomain Hatası Çözümü

resim45258014
resim45258014

DNS meyilli yanlışlar oldukça sık ve yoğun olarak görünmektedir. Kavramı içeren en oldukça görülen hatalardan biri DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası.

Bu, neredeyse bütün düzgüsel bilgisayar kullanıcılarının kullanım döngülerinde bir kez gördükleri ortak sorunlardan biridir. Mesaj, ortak internet tarayıcılarında gelir ve kullanıcıları hedef internet sitesine yönlendirilmemelerini sağlar.

Bilgisayar ağları ile alakalı konuşurken, işlemin ana kavramlarından biri DNS’dir (Etki Alanı Adı Sunucusu.) Bir DNS sunucusu, sıklıkla IP adreslerinin işbirliği ile komplike IP tesir alanlarını çevirmek için çalışır.

Neler Okuyacaksınız? →

Dns_Probe_Finished_Nxdomain Hatası Neden Oluşur?

DNS_PROBE_FINISHED _NXDOMAIN sorunu, IP adresinin bilgisayarın DNS ile eşleşmemesi sebebiyle başlar. Daha yöntem olmak gerekirse, DNS mesajın tamamını alan adından IP adresi biçimine dönüştürür.

Asıl sorun, bir şahıs tarayıcıdaki URL’yi beslediğinde ortaya çıkar; Sunucuyu sunucunun makul IP adresi ile aramak DNS’ye bağlıdır. Genel bir durumda, arama prosedürü hedef siteye yönlendirir, fakat DNS başarısız olduğunda, bu hatalara niçin olur. Bu, bir tarayıcı “ DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN ” yanlışı mesajı yanıp söndüğü zamandır.

Mesajı açalım, NXDOMAIN, bu Varolmayan Etki Alanının kısaltmasıdır. Hata meydana geldiği vakit oldukça yaygındır ve bunun için çalışan çözümler vardır.

Genellikle, değişik tarayıcılar server bağlantısına göre çalışan muhtelif çözümler sunar. Örneğin, Google Chrome’da “Siteye ulaşılamıyor” mesajı okunan bir mesaj yanıp sönüyor. Firefox durumunda, mesaj “Hmm. Bu siteyi bulmakta problem yaşıyoruz.

Dns_Probe_Finished_Nxdomain Hatası Sorunlarını Düzeltme Yolları

DNS hataları genelde kullananların kendilerinden esnektir. Tek istedikleri, bu uzun devam eden hataları hızlıca giderecek birkaç genel adım izlemektir. Böylece, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatasını güvence eden kontrol edilmiş yöntemlerden bazıları çözüldü.

Hatayı düzeltmek için izleyebileceğiniz tavsiye edilen birkaç adım.

  • DNS İstemcisi Hizmetini Yeniden Başlatarak
  • DNS Sunucusu Değişikliği
  • Yerel Konakları Kontrol Etme
  • Kullanıcı Etki Alanının DNS’sini Kontrol Etme
  • IP Adresinin Serbest Bırakılması ve Yenilenmesi
  • Web Tarayıcılarını Sıfırlayarak
  • Güvenlik Duvarı / Anti-Virüs ve VPN’i Durdurma
  • Diğer yöntemler. Diğer metodlar

DNS İstemcisi Hizmetini Yeniden Başlatarak:

DNS hataları muhtelif şekillerde ele alınmaktadır. Dns_Probe_Finished_Nxdomain sorununu çözmenin en yaygın yolu, Windows O/S kullanıcısını kullanmak, önbelleğe alınmış DNS server dosyalarını çözmektir.

Seçenek 1: Windows Key + R tuş bileşimlerini kullanarak Komut İstemi penceresini açın.

Terminal açılır açılmaz, ‘services.MSC’ yazın , hemen mahalli Hizmetler Sayfasına yönlendirilecektir. Sayfada bir kez, kullanıcı ‘DNS istemcisi’ seçeneğini arayacak, sağ tıklandığında, tekrar başlatılacak bir seçenek olacak. İşlev gerçekleştirildiğinde, DNS adlarındaki önbellek dosyaları yenilenir ve yanlışlar kaldırılabilir.

Seçenek 2 : Alternatif olarak, Windows O / S sürümlerine bağlı olarak, öteki yol da problemi çözüme ulaştırmak için komut istemini kullanmayı içerir. İhtiyacınız olan tek şey, çabalama düzeninde DOS düzenini açacak olan “ cmd ” ya da “ komutu ” aramaktır. Bu arayüzde “ net stop dnscache ” ve “ net start dnscache ” yazarak DNS dosyalarının yenilenmesi gerçekleşir.

DNS Sunucusu Değişikliği:

ISS genelde DNS Sunucusu adresleri sağlar ve kullanıcılar problemle karşılaşırken bunu geçici olarak değiştirebilir. Günümüzde, emniyet dibine alındığı ve geniş bir kullanıcı veritabanına haiz olduğu malum iki tanınmış genel alan vardır. Biri Google, öteki Cloudflare.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN örneğinin yakın olduğu birtakım bedava DNS sunucuları. Bu durumda, sadece Google ve Cloudfare sunucularına geçmek problemleri da basitçe çözer. Aynısını değişim yapmak için, aşağıda değişik O / S adımlarını,

Windows Kullanıcıları için

Çalıştır komut kutusuna aynı şeyi yazarak Denetim Masası’nı açma

Ağ ve İnternet seçeneğine tıkladığınızda, çoğu seçenek daha açılır.

Ardından “ Adaptör Ayarlarını Değiştir ” seçeneğine tıklayın, bu mevcut ağ bağlantılarını gösterecektir.

İşlemden sonra, kablolu linkler için gelen Yerel Alan Bağlantısı seçeneklerinin altındaki özellikler seçeneğine tıklayın. Kablosuz bir irtibat için, Kablosuz Ağ Bağlantısı seçeneklerine tıklayın.

Sonraki seçenek IP versiyon kutusunu görüntülemekten ibarettir. Aynı tıklandığında, tercih edilen DNS sunucusunu ve alternatif DNS sunucularını değiştirebilmek için bir kutu açılacaktır.

IPv4 kullanan kullanıcılar için Google DNS sırayla 8.8.8.8 ve 8.8.4.4’tür.

Sonunda, değişikliği görmek için tarayıcıyı tekrar başlatın.

MAC kullanıcıları için

Adım 1 : Ekranın sol üst köşesinde bulunan Sistem Tercihi çubuğunu açın.

2. Adım : Bir sonraki adımda, DNS server adreslerini içeren sayfayı açmak için gelişmiş seçeneklere tıklayın.

Adım 3 : Son adımda, IPv4 DNS adresini Cloudflare, 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 DNS adreslerini eklemek kurulumu tamamlayacaktır.

Yerel Bağlantıları Kontrol Etme:

Yerel ana bilgisayar dosyaları bütün bilgisayarlarda mevcuttur Bu dosyada, muayyen bir IP Adresi ile eşlenen manuel DNS kayıtları vardır. Aynısını değiştirmenin tek yolu, tesir alanlarını değiştirmeden ilkin DNS’yi önizlemektir. Bu, DNS_PROBE_FINISHED _NXDOMAIN ile savaşım etmek için etkili bir önlemdir. Bununla birlikte, aynı sürece yaklaşmak için, bugün muhtelif O / S’ler için farklıdır.

Windows Kullanıcıları için

Adım 1 : Daha önceki öteki çözme stratejilerinden değişik olarak, bu, öteki programları kullanmanın birazcık anlaşılmasını gerektirir. Örneğin, ilk adım, başlat menüsünde elle aranabilen bir not defteri çalıştırılmasını gerektirir.

Adım 2 : Dosyayı açmak yerine, prosedür dosyanın idare edici olarak çalışmasını gerektirir. Sadece Not Defteri değil, alternatif olarak rastgele bir yazı editörü destekli tatbik ile de yapılabilir. Atom, Sublime ve Notepad ++ gibi birtakım metin editörleri kullanılabilir.

Adım 3 : Bir sonraki adım, genelde C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ olan dosya konumunun adresini açmaktır.

Adım 4 : İşlem tamamlandıktan sonra, bir sonraki adım ziyaret edilen sitelerin ayrıntılarını içerecek olan ana bilgisayar dosyasını seçmeyi içerir.

Adım 5 : Son olarak, ziyaret edilecek rastgele bir siteden bahsedilirse kaldırın. Bunlar, sitenin ana sayfasındaki hataları tetiklemekten sorumludur.

Mac Kullanıcıları İçin

Adım 1 : MAC kullanıcıları, dosyalama yönetimi ile alakalı bütün görevleri gerçekleştiren Gaz Maskesi ismi verilen hususi bir uygulamayı kullanma yastığına sahiptir. Daha da önemlisi, tatbik bedava ve kurulumu kolaydır. Gaz Maskesi, ana bilgisayar dosyalarını değiştirmenin yanı sıra bu dosyalar içinde bir tetikleyici rolü de çalışır.

Adım 2 : Ancak, düzgüsel kullanıcılar için de kolay bir çözüm var. İşlem, Görünüm sekmesinin altındaki Yardımcı Programlar opsiyonunun açılmasını gerektirir.

Adım 3 : Yardımcı Programlar opsiyonunun altında, muhtelif seçeneklerle beraber yeni bir sayfa açılır. Terminal seçeneğini seçin. Ancak, şimdi idare edici şifresi soran sistem ile alakalı not edilmelidir.

Adım 4 : Terminal sayfası açıldığında, “sudo nano / private / etc / hosts” dosyasını arayın.

Adım 5 : Bu sayfa, ana bilgisayar dosyasını ziyaret edilen sitelerin ayrıntılarıyla beraber gösterir.

Adım 6 : Son olarak, pencerelerde olduğu gibi, ziyaret edilmek istenen sitenin sayfada mevcut olup olmadığını kaldırın. Bu prosedür hemen tamamlayacaktır.

Kullanıcı Etki Alanının DNS’sini Kontrol Etme:

DNS sorunlarının yaygın olması, muhtelif tesir alanlarını etkileyen ortak bir durumdur. Ancak, tek bir dış tesir alanı için de muayyen bir problem olabilir. Kullanıcının, muayyen bir siteye göz atmaya çalıştığını ve DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN’i almayı bıraktığını varsayalım . Bu nedenle, kullanıcı internet sayfasını yeni bir ana bilgisayar sağlayıcısı altında değiştirmiş olabilirse, önceki önbellekleme PC’ye yanlış eşlenmiştir.

Sorunu çözüme ulaştırmak için, DNS client hizmetini tekrar başlatmak çözümdür. Kaldırılan DNS ile eşleme ve daha yeni önbelleğe alınmış dosyalar eski dosyalara karşı yerini alır.

IP Adresinin Yayınlanması ve Yenilenmesi:

Bu, ağ oluşturma hikayelerinde denenmiş ve kontrol edilmiş çözümlerden biridir. Konsept ile eski önbelleği temizlemek ve yeni IP adresiyle sıfırlamak gerekir. Bu, eski ya da sorunlu önbellek dosyası depolaması gören durumlarda oldukça kullanışlıdır. Sorun yok etme için, hem Windows hem de Mac aygıtlarında konuşacak bireysel kurallar vardır.

Windows Kullanıcıları için:

Adım 1 : Windows tuşunu ve R’yi tıklatarak run komutunu açın . Modern versiyonlarda, başlat menüsü seçeneğindeki arama çubuğundan da aranabilirler.

Adım 2 : cmd yazın ve enter tuşuna basın.

Adım 3 : Yönetici tabanlı komut istemi sayfasını açtıktan sonra, bir sonraki adım komut sayfasına ipconfig / release yazmayı içerir. Bu prosedür mevcut IP adresini özgür bırakmak için tetikler.

Adım 4 : IP adresi sistemden özgür bırakıldığında, DNS önbelleğini özgür bırakmak için bir sonraki adımı izleyin. Bu nedenle, DNS önbelleğini özgür bırakmak için ipconfig / flushdns yazın.

Adım 5 : Bir sonraki adımda, sisteme yeni IP adresini yenileyecek olan ipconfig / renew yazın.

Adım 6 : “ netsh int ip set dns ” yazıp enter tuşuna basın. Bu, kaydedilen önceki IP’nin bütün IP ayarlarını sıfırlar.

Adım 7 : “ netsh winsock reset ” komutunu yazın. Winsock Kataloğunu eski durumuna getirecek.

Adım 8 : Sonunda, bütün prosedür tamamlandıktan sonra, bilgisayarın tekrar başlatılması problemin çözülmesini sağlayacaktır.

MAC kullanıcıları için:

Adım 1 : Daha ilkin de belirtildiği gibi, Gaz Maskesini kullanmak, sistemle alakalı bütün işleri aramak için kolay bir yöntemdir. Normal haldeki kullanıcılar için ilk adım, ana penceredeki sistem tercihleri ​​seçeneklerinin açılmasını içerir.

Adım 2 : Bunun ardından, Ethernet sekmesi altında, gelişmiş seçeneklere tıklayın.

Adım 3 : Yeni başlayanlar için komutlarla, DHCP seçeneğini özgür bırakma opsiyonu olan TCP / IP sekmesine tıklamanız gerekir. Böylece, prosedür MAC kullanıcılarının mahalli DNS’yi temizlemelerine izin verir.

Adım 4 : MAC kullanıcıları mahalli DNS önbelleğini de temizleyebilirler. Bu, komutu sunmaları ihtiyaç duyulan Utilities> Terminal sayfasını ziyaret etmeyi içerir.

Adım 5 : Aynısını temizleme komutu “dscacheutil –flushcache” şeklindedir.

Adım 6 : Yine de, ortaya çıkan ayrı bir başarı ya da başarısızlık mesajı olmayacak. Bununla birlikte, büyük vakalarda, bütün bunlar büyük bir yaygara olmadan kaldırılmaktadır.

Web Tarayıcılarını Sıfırlayarak:

Web tarayıcıları, verileri World Wide Web ve kullanıcılar içinde transfer sorumluluğunu üstlenir. Bazen Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi tanınmış tarayıcılar birtakım sitelerde durgun Önbellek ile karşılaşır. Burası sıfırlamanın oldukça destek olacağı yer.

Google Chrome ayarları birtakım durumlarda karmaşıktır ve bu da DNS’yi değiştirmeye niçin olur. Bunun için tarayıcılarda chrome://flags kullanmak gerekir. Bu komutu internet tarayıcı adres çubuğuna yazdığımızda bir sayfa açılacak ve Tümünü Varsayılana Sıfırla seçeneğini kullanarak küçük bi hile yapabilirsiniz. Görev tamamlandıktan sonra tarayıcınız tekrar başlatmak istediğiniz internet sitelerini rahatlıkla açacaktır.

Güvenlik Duvarı / Anti-Virüs ve VPN’yi Durdurma:

Web tarayıcılarında DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası, emniyet duvarı eylemleri sebebiyle oluşur. Web tarayıcılarını seyretmek için katıştırılmış birtakım antivirüsler ve VPN eklentileri bile muayyen sitelerde gezinmeyi önlüyor. Geçici olarak, belirtilen 3 yazılımdan rastgele birinin otoritesinin dönem dışı bırakılması değişim yapılmasına izin verecektir.

Diğer yöntemler. Diğer metodlar:

Tüm belirtilen seçeneklerin yanı sıra, hatanın ortaya çıkmadığından emin olmanın öteki bereketli yolları vardır. En yaygın yöntemlerden biri ağ sürücüsünün güncellenmesini içerir.

Genellikle, bütün bilgisayar anakartlarında, CD ile gelen ya da online olarak indirilebilen satıcıları vardır. LAN, port ve ağ sürücüleri ana kartlar içinde değiştiğinden, benzersiz olmaları gerekir. Sürücü kurulumu fakat birkaç dakika sürüyor ve problemleri gidermeyi vaat ediyor.

Sonuç

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası, kim bilir kullananların karşılaşmış olduğu en oldukça karşılaşılan ağ sorunlarıdır. Bahsedilen çözümler denenir ve kontrol edilir, bu da problemi çabucak çözerken sistem üstünde minimum bir etkiye sahiptir.

Genel bir hatırlatma, bütün kullananların her vakit ağ önbellek hafızalarını derli toplu olarak temizlemeleri önerilir. Ağ bağlantılarında başarısız olmak, DNS bileşenleriyle alakalı sorunlara niçin olabilir. Bu yüzden bir dahaki sefere, problemin ortaya çıkması durumunda, belirtilen değişik şekilleri deneyin.

Ayrıca Bknz:

  • Google Chrome’da ERR_CONNECTION_REFUSED yanlışı çözümü
  • ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR Nasıl Düzeltilir?
  • Bağlantınız kesildi – ERR_NETWORK_CHANGED
  • NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM Çözüm